Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Školní potřeby, potraviny

Platnost od 29.8. do 4.9.


Školní potřeby, potraviny - strana 8










     

Školní potřeby, potraviny - strana 8

RECEPTY Fík zasytí, zlepší náladu a ani neštěkne! Potřebujeme: • 8 velkých čerstvých fíků • 4 velké fíkové listy Krém: • 125 ml domácího nebo koupeného créme fraîche • 2 lžíce mandlových lupínků (možno vynechat) • 4 lžíce vody ochucené pomerančovými květy • 1 lžičku medu z pomerančových květů • nadrobno nastrouhanou kůru z 1 pomeranče Créme fraîche: • 2 lžíce podmáslí • 300 ml smetany ke šlehání Fíky s krémem Postup: Připravujete-li domácí créme fraîche, začněte nejméně den předem. Podmáslí dáme do  sklenice se šroubovacím víčkem, přidáme smetanu a  důkladně protřepeme. Necháme stát v pokojové teplotě 6 – 8 hodin a potom uložíme do chladničky nejméně na 8 hodin, nejdéle však na 4 dny. Vyvine se slabě nakyslá chuť. Před podáváním mírně našleháme. Mandle pražíme na suché pánvi za stálého míchání, dokud nezačnou hnědnout. Nesmějí se však připálit. Přesypeme je na talíř a odložíme. Créme fraîche dáme do  misky a  vmícháme do  něj 4 lžíce vody ochucené pomerančovými květy, med a  pomerančovou kůru. Ochutnáme a podle potřeby přidáme ještě vodu ochucenou pomerančovými květy. Z  fíků odkrájíme stopky, ale neloupeme je. Postavíme je špičkou nahoru a nakrájíme na čtvrtky, aniž bychom je dokrojili do konce. Čtvrtky rozevřeme do podoby výrazně zbarvených květů. Fíkové listy upravíme na talíře (možno vynechat). Na list nebo přímo na talíř postavíme 2 upravené fíky a přidáme trochu krému ochuceného pomerančovými květy. Krém případně posypeme praženými mandlovými lupínky. Pramen a foto: Špalíček receptů – Středomořská kuchyně, Nakladatelství SLOVART Potřebujeme: • 1 vodní meloun (asi 1,5 kg) hrnku b b lí éh h éh í b k • 3/4 h k bobulí tmavého hroznového vína, bez pecek • 4 fíky • 1 limetu • nastrouhanou kůru z 1 dobře omytého pomeranče • šťávu z 1 pomeranče • 1 lžíci javorového sirupu • 2 lžíce medu • 4 snítky máty na ozdobu (možno vynechat) Salát s čerstvými fíky Postup: Meloun rozkrojíme na čtvrtky a vybereme z něj všechna semena. Odkrojíme kůru, dužninu nakrájíme na kostky o hraně asi 2,5 cm a dáme do mísy. Přidáme hroznové víno a fíky nakrájené po délce na 8 klínků. Z dobře omyté limety ostrouháme kůru a  v  malém rendlíku ji smícháme s  pomerančovou kůrou a  šťávou, javorovým sirupem a  medem. Směs přivedeme na  mírném ohni k varu a potom nalijeme na ovoce. Zamícháme a necháme vychladnout. Znovu zamícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a  uložíme nejméně na  hodinu do  chladničky. Během chlazení salát několikrát promícháme. Ovocný salát rozdělíme do skleněných misek, ozdobíme snítkami máty a podáváme. Pramen a foto: Nízkotučné pokrmy, Nakladatelství SLOVART Brn8 / AMO8, APO8, AVY8, AJV8, CB8, Kla8 / - Čerstvé fíky hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland! MB8 / -