Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu :

Platnost od 5.9. do 11.9.


 - strana 9










     

- strana 9

Černý Most Pultový prodej Jihočeská Niva Bohatý výběr jistě uspokojí i ty nejnáročnější. Tradiční pochoutka získala své jméno podle šumavských luk. První bochník tohoto sýra s ušlechtilou plísní byl vyroben v roce 1951. Dnes již sýr nezraje ve skalních štolách, ale v moderních nadzemních sklepích. Do sýrového těsta je vytvořeno cca 35 vpichů, aby vznikl dostatek vzduchových bublin, do kterých je vpravena plíseň Penicillium rocqueforti. Vpichy mají dva významy – umožní přístup vzduchu, který plíseň potřebuje, a nechá zplodiny vznikající štěpením bílkovin a tuků ze sýra uniknout. Plíseň sýraři pěstují v závodové laboratoři na povrchu vysterilizovaných krup a postup si bedlivě střeží. Zrání sýru trvá asi jeden měsíc. O kvalitě, ale také o jedinečnosti Jihočeské Nivy, svědčí Chráněné zeměpisné označení EU. Jihočeská Niva 50% t.v s. 14, přírodní zrající sýr bez použití stabilizátorů a chemických přísad 100 g Farmářský sýr 30% t. v s. uzený polotvrdý sýr, vyráběný výhradně z mléka z Vysočiny, chuť je jemná, typicky nasládlá až sýrově mandlová, výrazná po uzení 100 g Pstruh čerstvý sladkovodní ryba z čeledi lososovitých 100 g 90 90 19, 90 16, 21,90 Džiugas 40% t. v s., tvrdý sýr typu parmazán z Litvy, doba zrání 12 měsíců, tvrdé a lámavé těsto, vhodné bílé suché víno 100 g 90 24, 90 36, Goldsteig Ementál 45% t. v s. vyznačuje se vláčnou konzistencí, má nasládlou chuť s ořechovým podtónem a smetanově nažloutlou barvu, je vhodný k přípravě sýrových specialit i na studené občerstvení 100 g Jihočeský Kamadet sýr s bílou plísní jemné houbově sýrové chuti, vhodné vyzrálé bílé víno 100 g 90 24, 18, 100 g 90 Feferonkový salát 100 g Ingredience: 2 hrstě lístků bazalky, 150 - 200 g másla, 8 stroužků česneku, 1 svazeček petrželové naťi, 4 ks pstruha, 2 lžíce strouhanky Postup: Česnek oloupeme a utřeme se solí. Bazalku s petrželkou jemně nasekáme a promícháme s česnekem a solí. Namíchané bylinky s česnekem rozdělíme na 2 porce. Vnitřek každého pstruha pokapeme citronovou šťávou a vyplníme jednou půlkou bylinkami s česnekem. Na vyplnění pstruhů rozdělíme 1 celou nať. Pak pstruhy zlehka poprášíme hladkou moukou a krátce z obou stran osmahneme na rozehřátém másle. Do druhé porce bylinek s česnekem přimícháme asi 80 g změklého másla a 2 lžíce strouhanky. Zapékací mísu vytřeme máslem, položíme do ní osmahnuté pstruhy a každou rybu na povrchu potřeme hustou bylinkovou směsí. Potřené ryby polijeme zbytkem másla z pánve, pokapeme citronem a dáme zapéci do trouby, dokud bylinková krusta nezezlátne. Pečeme 20 - 30 minut v horkovzdušné troubě. 11,90 90 21, Camping salát 100 g 6,90 8,90 Pomazánka ala krab Pstruh v bylinkové krustě 6,90 9,90 15, 90 Pochoutkový salát 100 g 8,90 9