Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Sýry

Platnost od 11.9. do 8.10.


Sýry - strana 10










     

Sýry - strana 10

I tá lie – Mo z z a r e lla Mozzarella di Bufala Ricotta • bal.: 125 g • cena za 125 g Mozzarella di Bufala 36,90 42, • bal.: 250 g • cena za 250 g 44* • bal.: 250 g • cena za 250 g 20,90 24, 04* 65,90 75, 79* JAK VZNIKLA MOZZARELLA Většina lahůdek vznikla náhodou – mozzarella nejspíš díky zakopnutí, jež mělo za následek pád sýřeniny do horké vody. Z a vynález pařené mozzarelly – sněhobílé měkké lahůdky s  lesklým povrchem – jsou dodnes vděčni milovníci sýrů na  celém světě. Nemohou sice její původ jasně prokázat, ale za místo zrodu mozzarelly považují okolí italské Neapole. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Mozzarella spolu s dalšími pařenými sýry patří do skupiny pasta filata – tedy mezi sýry, které se spařují a hnětou. Kravské nebo buvolí mléko se nejprve srazí syřidlem a na kousky rozsekaná („mozzare“ znamená v italštině krájet či sekat) sýřenina se chvíli nechá odpočívat v syrovátce. Pak se vyjme a spaří vodou o teplotě 80–90 °C. Díky tomu se začne táhnout a  vytváří vlákna. Hněte se a  míchá tak dlouho, než je dokonale jemná, hladká a lze z ní snadno vytvářet zploštělé koule, kuličky (větší bocconcini, menší ciliegine) nebo copy. Naloží se do  mírně osoleného roztoku, případně do syrovátky, a prodávají se spolu s tekutinou v uzavřeném obalu. Mozzarella Mozzarella Mozzarella třešinky • bal.: 100 g • cena za 100 g • bal.: 125 g • cena za 125 g • bal.: 250 g • cena za 250 g 18,90 21, 20,90 24, 47,90 55, 74* 10 cE1320_10-15.indd 10 04* 09* SÝRY 28.8.13 17:15