Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Sýry

Platnost od 11.9. do 8.10.


Sýry - strana 22










     

Sýry - strana 22

F r a n c ie – s ý r o vé k o le k c e Président kolekce francouzských sýrů Président kolekce francouzských sýrů • bal.: 1,03 kg • cena za 1 bal. • bal.: 1,03 kg • cena za 1 bal. 324,90 373, 324,90 373, 64* 64* SÝROVÉ KOLEKCE P rofesionálně a  vkusně sestavená kolekce sýrů může být stylovým dárkem gurmánsky založeným příbuzným nebo milou pozorností, kterou přinesete na  návštěvu. MAKRO nabízí několik zajímavých kombinací v  různých váhových kategoriích od  335  g po  více než 1  kg. Díky nim nemusíte řešit, jaké kousky zvolit na sýrový talíř (více o sýru v roli dezertu se dočtete na str. 12). Sýrové kolekce jsou také vynikající volbou pro restauratéry, kteří chtějí svým hostům představit vysokou kvalitu těchto výrobků, a  rozšířit tak okruh zájemců o špičkové sýry. FONDUE K fondue (vyslovuje se „fondý“ a ve francouzštině znamená „tavený“) stejně jako k  raclette neodmyslitelně patří spory Francouzů se Švýcary o jeho původ. Ve Francii je ve velké oblibě, ve Švýcarsku se stalo národním pokrmem a společenskou kratochvílí. Při jeho přípravě se většinou míchá více druhů sýra: typické francouzské fondue ze Savojska se neobejde bez trojice tvořené ementálem, comté a  beaufortem, Švýcaři sázejí především na  ementál, gruyère,  vacherin fribourgeois  a  appenzeller, ovšem kombinace sýrů se v jednotlivých oblastech liší. Kolekce francouzských sýrů • bal.: 500 g • cena za 1 bal. 179,90 206, 89* Kolekce francouzských sýrů • bal.: 335 g • cena za 1 bal. • bal.: 425 g • cena za 1 bal. 112,90 129, 189,90 218, 84* cE1320_16-32.indd 21 39* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Kolekce sýrů Původně k přípravě sloužil kameninový hrnec a pod ním umístěný hořák, dnes jsou k  mání elegantní soupravy z  nerezové oceli obsahující vše potřebné k přípravě i konzumaci. V nádobě vytřené česnekem se v  bílém víně rozpustí nastrouhaný sýr, opepří se, ochutí muškátovým oříškem s  trochou třešňové brandy a  může se zahustit kukuřičným škrobem. Stolovníci do roztavené horké hmoty namáčejí kousky nakrájené veky či chleba, případně malá sousta uzenin napíchnutá na  dlouhých vidličkách, Švýcaři někdy k  fondue stejným způsobem konzumují také malé brambory uvařené „na loupačku“. 21 28.8.13 16:21