Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Sýry

Platnost od 11.9. do 8.10.


Sýry - strana 7










     

Sýry - strana 7

NOVINKA! Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano • min. 12 měsíců • bal.: 200 g • cena za 200 g • min. 24 měsíců • bal.: 200 g • cena za 200 g • min. 30 měsíců • bal.: 150 g • cena za 150 g 84,90 97, 99,90 114, I tá lie – Em ilia R o m a g n a EMILIA ROMAGNA NOVINKA! 79,90 91, 64* 89* 89* PARMIGIANO REGGIANO Parmigiano Reggiano (32 % t. v  s.), v  české kuchyni známý jako parmazán, je dalším z  pokladů italské kuchyně. Jméno a  označení původu Parmigiano Reggiano si zaslouží pouze sýry tohoto typu z  oblastí Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua a Bologna. Mléko na výrobu sýra musí pocházet od  krav pasoucích se venku a živených pouze trávou a  kvalitním senem. Výchozí surovina pochází z  dvojího dojení. Z večerní várky, která déle stojí, se sebere usazená smetana (sníží se tím tučnost budoucího sýra), mléko z  ranního dojení se přilévá plnotučné. VelVACCHE ROS SE ké koláče sýrů vážící 35–36 kg se 2–3 týdny máčí v solném roztoku a zrají od 12 měsíců do 3–4 let, čím déle, tím výraznější je chuť i aroma. Parmigiano Reggiano • strouhaný tvrdý sýr • bal.: 100 g • cena za 100 g 39,90 45, Parmigiano Reggiano hobliny • bal.: 450 g • cena za 450 g 90 199, 229,89* Parmigiano Reggiano Vacche Rosse • min. 26 měsíců • bal.: cca 500 g • cena za 1 kg 579,90 666, 89* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 89* Parmazán má slámovou barvu a  pikantní aromatickou chuť, je jemně zrnitý a na lomu vločkovitý. Neobsahuje barviva ani konzervanty, zato hodně fosforu a vápníku a dobře stravitelných bílkovin. Oceníte ho jako posyp těstovin, v  polévkách a  omáčkách, méně zralé sýry jsou výbornou pochoutkou k  červenému i  bílému vínu. Krájí se speciálním ostrým nožem (tzv. rádlem) na  tvrdé sýry s  čepelí připomínající kapku, případně škrabkou na  sýry s  jednou ostrou čepelí, jímž vyrobíte typické tenké parmazánové hoblinky. 7 cE1320_01-09.indd 7 8/28/13 12:47 PM