Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Sýry

Platnost od 11.9. do 8.10.


Sýry - strana 8










     

Sýry - strana 8

I tá lie – To sk á n sk o Grana Padano • min. 9 měsíců • bal.: cca 18 kg • cena za 1 kg 249,90 287, 39* V  našem sortimentu naleznete také celá kola a půlkola sýrů Parmigiano Reggiano a  Grana Padano – pro bližší informace a  objednávky se obraťte na  vedoucího oddělení mléka ve  Vašem velkoobchodním středisku Makro. Parmigiano Reggiano • min. 12 měsíců • bal.: cca 18 kg • cena za 1 kg 349,90 402, 39* Pecorino Romano TOSKÁNSKO G archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH urmán v Toskánsku zapomene na Florencii plnou památek i  na  šikmou věž v  Pise, ale kochá se především plody zdejší okouzlující krajiny. Spolu s  místními si pochutnává na  luštěninách, zelenině, olivovém oleji, čerstvém ovoci, domácím chlebu, uzeninách a sýrech a vše zapíjí špičkovými víny, např. Chianti. V kopcovitém Toskánsku se daří především stádům ovcí, tudíž i ovčím sýrům, z nichž nejznámější je Pecorino („pecora“ je italský název pro ovci). Snad v každé vsi najdete speciální typ tohoto sýra s více než dvoutisíciletou tradicí. 8 cE1320_01-09.indd 8 • bal.: 200 g • cena za 200 g 69,90 80, 39* Pecorino Romano strouhané • bal.: 2× 50 g • cena za 50 g 16,90 19, 44* PECORINO Aromatickému, slanému a  lehce pikantnímu ovčímu sýru místní říkají prostě „cacio“ (vyslovuje se „káčio“ = sýr) a vlastně po žádném jiném netouží, protože výrobců a různých variant tohoto oblíbeného sýra je nejen v regionu nespočet. Pecorino totiž pochází se Sardinie a  různé části Itálie mají své speciality, mnohé s označením původu (např. Pecorino Sardo, Siciliano či Romano). Vyrábí se od prosince do srpna z plnotučného ovčího mléka. Sýřenina (použité syřidlo pochází z telecích žaludků) se po nakrájení, zahřátí a  promíchání naplní do  forem a  zraje 2–4 týdny za  každodenního obracení a solení, kdy může mladé pecorino jít do  prodeje. Další bochníky zrají zhruba dva měsíce, někdy až půl roku a  déle, pak vyzrálé tvrdé pecorino snadno nahradí parmazán. Výborným partnerem k tomuto sýru je červené víno. SÝRY 8/28/13 12:48 PM