Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Ovoce, drogerie

Platnost od 12.9. do 18.9.


Ovoce, drogerie - strana 22










     

Ovoce, drogerie - strana 22

RECEPTY Venuše ovocem ěstonická mezi V e sladkou omáčkou Ovoce s Hrušky se zmrzlinou Potřebujeme: 4 pevné hrušky 1 lžičku citronové šťávy 2 lžíce kandovaného ovoce 5 lžic rozdrcených piškotů nebo sušenek amaretti 20 g másla zmrzlinu jako přílohu Potřebujeme: 2 jablka 2 pevné hrušky šťávu z 1/2 citronu 30 g cukru muskovado 1/4 lžičky mletého nového koření 30 g rozehřátého másla Na omáčku: 120 g másla 100 g cukru muskovado 6 lžic smetany ke šlehání Postup: Hrušky rozpůlíme ostrým nožem. Čajovou lžičkou z nich odstraníme jádřince. Řeznou plochu každé půlky hrušky potřeme trochou citronové šťávy, aby nezhnědla. Lisované kandované ovoce rozdrobíme a smícháme s rozdrcenými piškoty nebo sušenkami amaretti. Směs rozdělíme do otvorů po jádřinci. Podle množství náplně utvoříme malé kopečky. Připravíme 4 čtverce silného alobalu. Na každý čtverec dáme 2 půlky hrušek a čtvrtinu másla, nakrájeného na kousky. Hrušky zabalíme do alobalu, alobal nahoře uzavřeme. Balíčky rozložíme na rošt a grilujeme 25–30 minut. Hrušky musí být horké a křehké, nesmějí však příliš změknout. Hrušky rozdělíme na talíře, doplníme 2 kopečky zmrzliny a podáváme. Pramen a foto: Špalíček receptů – Grilování a saláty na léto, Nakladatelství SLOVART Postup: Jablka a hrušky zbavíme jádřinců, nakrájíme na klínky a obrátíme v citronové šťávě, aby nezhnědly. V misce smícháme cukr a mleté nové koření a směsí posypeme jablka a hrušky. Jablka a hrušky navlékneme střídavě na 4 grilovací jehly. Máslo a cukr zahříváme na mírném ohni za občasného míchání, dokud se cukr nerozpustí. Do másla s cukrem vmícháme smetanu a vaříme 1–2 minuty. Ovocné špízy grilujeme zhruba 5 minut. Během opékání je často obracíme a potíráme rozehřátým máslem. Jakmile ovoce začne měknout, přeneseme je na nahřáté talíře a podáváme s mírně vychlazenou smetanovou omáčkou. Ovocné špízy můžeme posypat před podáváním nakrájenými vlašskými ořechy nebo pekanovými ořechy. Pramen a foto: Špalíček receptů – Grilování a saláty na léto, Nakladatelství SLOVART • • • • • • • • • • • • • • • y Jablka a hruškv županu n Hrušky vervíhoěvou pěnou s tva o Potřebujeme: Na listové těsto: 150 g nesoleného másla 220 g hladké mouky 30 g práškového cukru 1 žloutek Na lískooříškovou náplň: 30 g jader lískových oříšků, velmi jemně nasekaných 60 g změklého nesoleného másla 80 g žlutého cukru špetku směsi koření 2 jablka 2 hrušky, měkké, ale pevné šťávu z 1 citronu 1 lehce našlehané vejce • • • Potřebujeme: 4 hrušky 1 dl červeného vína 100 g cukru 1 dl vody 200 g měkkého tvarohu 1/2 lžičky soli 0,5 dl smetany 2 cl koňaku 50 g vlašských ořechů • • • • • • • • • P t Postup: Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vybereme jádřince. Víno zředíme vodou a osladíme polovinou cukru. Hrušky vaříme ve víně 1–2 minuty, scedíme a necháme vychladnout. Tvaroh prolisujeme, přidáme druhou polovinu cukru, sůl a smetanu. Důkladně vymícháme, dochutíme koňakem a ozdobíme ořechy. Pramen a foto: Moderná slovenská kuchárka, Nakladatelství SLOVART • • • • • • • • • Postup: Nejprve si připravíme těsto. Z másla a mouky uděláme drobenku. Vmícháme cukr. Přidáme žloutek a 40–50 ml vody. Pomocí nože suroviny spojíme a rukama potom vypracujeme těsto. Zabalíme je do potravinové fólie a dáme alespoň na 30 minut do lednice. Troubu předehřejeme na 200°C (plynovou troubu na stupeň 6). Zároveň předehřejeme i gril. Nyní připravíme lískooříškovou náplň. Ořechy pod grilem necháme 1–2 minuty zhnědnout, vyndáme je a odložíme, aby vychladly. Smícháme máslo, cukr, ořechy a směs koření. Oloupeme jablka i hrušky a odstraníme jádřince. Stopky necháme, a pokud jsou hrušky velké, upravíme je tak, aby stály. Ovoce obalíme v citronové šťávě a naplníme náplní. Z těsta vyválíme čtverce o straně 32 cm a odkrojíme nerovné okraje. Placku rozkrájíme na čtyři stejně velké čtverce a doprostřed každého z nich postavíme jablko nebo hrušku. Okraje čtverců potřeme vodou a vždy dva protilehlé cípy spojíme u stopky. Spoje těsta dobře zmáčkneme, aby se těsto přizpůsobilo tvaru ovoce. Přebytečné těsto odkrojíme a spojené okraje zvlníme, aby se během pečení těsto nerozpadlo. Z odkrojených kousků těsta vytvarujeme lístky, které potřeme vodou a přilepíme ke stopce obaleného ovoce jako ozdobu. Povrch zabaleného ovoce potřeme našlehaným vejcem a pečeme na lehce vymazaném plechu 35–40 minut, aby těsto získalo barvu a bylo upečené. Podáváme se šlehačkou. Pramen a foto: Skvělá chuť Francie, Nakladatelství PERFEKT Hrušky hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland! Bl17, Boh18, Bsk17, Brn22, Bru18, CT18, FM18, Ha18, Ho18, HrM18, Ji18, Jes18, Km18, Knv18, Op18, Pv18, Svi18, Su18, Tb18, UB18, UH18, Vys18, Vse18, ZA18 / AMO22, AJV22, CB22, CK18, JH18, Kla22, Pis18 / - Ca18, Dc18, DK18, Jic18, JN18, Chru18, Lb18, MB22, NB18, Ny18, Par18, Tu18 / Do18, Kt18, ML17, Rok18, So18, UL18, Zat18 / -