Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Ovoce, drogerie

Platnost od 12.9. do 18.9.


Ovoce, drogerie - strana 8










     

Ovoce, drogerie - strana 8

RECEPTY Co voda dala Nenechte si tento týden ujít nabídku ryb a mořských plodů v OD Kaufland! Krevetový koktejl s cukrovým hráškem Pstruh na másle Potřebujeme: Potřebujeme: • 400 g cukrového hrášku • sůl • 100 g žampionů • 2 pomeranče • 100 g uvařených krevet • 1 svazek pažitky Na zálivku: g majonézy ml smetany octa • 50lžíce medu • • 250mletý pepř • ke šlehání • 2 lžíce pepře••22lžíce sójové omáčky sůl • špetku kajenského lžíce brandy •2 Postup: Pstruhy očistíme a osušíme. Rozpůlíme je po délce, osolíme, pokapeme rozehřátým máslem a posypeme kmínem. Pstruhy narovnáme na rošt, a to vnitřní stranou nahoru. Po každé straně grilujeme asi 4 minuty. Hotové pstruhy upravíme na tác a ještě pokapeme rozehřátým máslem, můžeme je posypat nakrájeným koprem a ozdobíme plátky citronu. Pramen a foto: Jarmila Mandžuková: Grilování – zajímavé recepty z masa, ryb, zeleniny a ovoce, Nakladatelství VYŠEHRAD Postup: Lusky hrášku očistíme, odkrojíme jim oba konce, omyjeme je a povaříme 5–10 minut v osolené vodě. Vodu slijeme, lusky necháme důkladně okapat a vychladnout. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a z každého dílku stáhneme bílou vnitřní blanku. Krevety a všechny připravené suroviny upravíme do pohárů. Majonézu rozmícháme se smetanou, octem, sójovou omáčkou a medem, ochutíme solí, pepřem, kajenským pepřem a brandy. Pažitku přebereme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Salát přelijeme zálivkou, posypeme pažitkou a podáváme. Pramen a foto: Saláty, Nakladatelství SLOVART • 4 pstruhy • máslo podle potřeby • drcený kmín • citron • sůl un nilský v těstíčku Oko Platýs po indicku Potřebujeme: 1 cm čerstvého zázvoru 4 filety z platýse (asi po 120 g) 4 lžíce arašídového nebo kukuřičného oleje 1 lžíci nakrájeného koriandru 2 lžíce limetové šťávy 1 1/4 hrnku vody 2 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíci čili omáčky 1 lžíci bílého vinného octa 1 lžičku hnědého cukru snítku koriandru na ozdobu klínky limety jako přílohu Potřebujeme: 2 vejce 150 g mouky 200 ml světlého piva 1 lžíci kari 800 g filé z okouna nilského 2 lžíce citronové šťávy 800 g brambor sůl a pepř 1 l oleje nebo rostlinného tuku na fritování P stup Postup: Postup: Zázvor nastrouháme a odložíme. Rybu dáme na mísu nebo na velký talíř, pokapeme olejem, posypeme nakrájeným koriandrem a přelijeme limetovou šťávou. Maso obrátíme, aby se obalilo v marinádě, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na půl hodinu do chladničky. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Vodu, rajčatový protlak, čili omáčku, ocet, hnědý cukr a nastrouhaný zázvor přivedeme za stálého míchání k varu a za občasného míchání vaříme 5–8 minut do zhoustnutí. Zatím vyjmeme rybu z marinády a grilujeme ji 5–8 minut pod předehřátým grilem. Maso musí být křehké. Rozdělíme je na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme koriandrem, doplníme klínky limety a podáváme. Obměna: K této omáčce se dobře hodí také krevety. Stačí přidat 450 g uvařených vyloupaných krevet do omáčky v posledních 2–3 minutách vaření. Pramen a foto: Nízkotučné pokrmy, Nakladatelství SLOVART Postup: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vymícháme nahladko s moukou, pivem, kari, špetkou soli a pepře. Necháme asi 30 minut odpočinout. Rybu opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtyři asi 200gramové kusy. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na tlustší hranolky a osušíme. Ve velkém hrnci nebo ve fritéze rozpálíme olej nebo tuk. Brambory fritujeme po částech asi 5 minut do zlatohněda, vybereme, necháme okapat, osolíme a odložíme na teplé místo. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka ho vmícháme do pivního těsta. Kusy ryby vidličkou ponořujeme do těsta, necháme okapat a v horkém tuku smažíme 3–4 minuty do zlatohněda. Vybereme, necháme na papírové utěrce okapat. Podáváme s hranolky. Hodí se k tomu pálivá papriková omáčka a lehké suché bílé víno nebo pivo. Pramen a foto: Rodinná kuchárka, Nakladatelství IKAR • • • • Brn8, OZa8 / AMO8, APO8, AVY8, AJV8, CB8, Kla8 / - • • • • •• • • • • • • • • • • • MB8 / -