Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Vejce, rajčata, kufry

Platnost od 19.9. do 25.9.


Vejce, rajčata, kufry - strana 13










     

Vejce, rajčata, kufry - strana 13

Pultový prodej Losos filet s kůží 100 g Losos filet s kůží patří dnes mezi velmi oblíbené a v domácnosti připravované ryby. Maso má sytě oranžovou barvu. Použití lososa je všestranné. Lze doporučit úpravu pečením, smažením, grilováním nebo přípravu v páře. Nesmíme zapomenout ani na čím dál tím oblíbenější Sushi. 46,90 90 29, Rybí delikatesy na váš stůl. Pangasius uzené filety Mořský vlk 100 g 100 g Nazývaný také Mořčák evropský. Jde o dravou mořskou ostnoploutvourybu, žijící v celém Středozemním a Černém moři. Mořský vlk se hodí ke smažení či pečení v celku. Velmi oblíbený je též na grilu. Doporučujeme kořenit jen opatrně aby nezaniklo jedinečné aroma této ryby. 27,90 29,90 Pražma Lahodná směs z jiker a mlíčí 100 g 100 g Má velmi málo kostí. Maso má pevné, bílé a velmi chutné. V obchodech nejčastěji najdete Pražmu královskou nebo Pražmu růžovou. Menší ryby se hodí ke smažení, grilování či pečení vcelku. Větší kusy okolo 1 kg a více je lepší filetovat. Díky mírně tučnějšímu masu jsou pražmy velmi oblíbené především k úpravě na grilu. 21,90 14,90 18,90 26,90 Rybí salát oheň Pangasius filet 100 g 100 g 9,90 Pangasius má jemné bílé nebo lehce narůžovělé maso bez typického rybího aroma a obsahuje velmi málo kostí. 19,90 Rybí pepřenky Pangasius v bešamelu 100 g 9,90 Ingredience: 4 ks brambor, 100 g hladké mouky, 80 g másla, 500 g pangasia, 2 stroužky česneku, 250 g listového špenátu, 250 ml mléka Postup: Brambory uvaříme ve slupce do měkka a nakrájíme na plátky. Maso osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut rozležet. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme horkým mlékem, povaříme, vmícháme strouhaný sýr a listy špenátu. Můžeme přilít dle chuti bílé víno. Ochutíme solí, česnekem a pepřem. Rybu zprudka z obou stran opečeme na oleji. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme nakrájenými vařenými brambory. Osolíme, opepříme, zakryjeme polovinou bešamelu, na který rozložíme opečenou rybu, opět přelijeme bešamelem. Zapečeme v horké troubě dozlatova. Podáváme se zeleninovými saláty. Na Pangasiovi se tento týden pochutnáte i v naší Gastro restauraci. Smažený pangasius, vařené brambory 150 g 69 Kč. 13