Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Sůl, maso

Platnost od 25.9. do 22.10.


Sůl, maso - strana 24










     

Sůl, maso - strana 24

Vín o & D e stilá ty Vín o & d NOVINKA! Hennessy V. S. 40 % Rémy Martin V. S. O. P. 40 % • koňak, Francie • bal.: 350 ml • cena za 350 ml • bal.: 350 ml • cena za 350 ml 459,00 555, 39* 00 279, 59* 337, Godet Cuvee V. S. 40 % Výsledkem tohoto procesu je bezbarvý destilát obsahující zhruba 70 % alkoholu. Ten se stáčí do dubových sudů, kde je připraven ke zrání. Každoročně se z  každého sudu vypaří asi 2 % obsahu – říká se jim „podíl andělů“. Tím se v sudu snižuje koncentrace alkoholu, ale k dosažení výsledného obsahu okolo 40 % by koňak v  sudu musel pobýt 40–50 let. Proto se často ředí destilovanou vodou. Poslední fází výroby koňaku je míchání a  ochutnávání, kdy se smícháním někdy až 170 vzorků dosáhne požadovaných vlastností nápoje, které dokonale splňují očekávání zákazníka. Teprve tato kompozice se pod určitou značkou (např. Martell, Rémy Martin, Courvoisier) dostává na trh jako koňak. Hennessy Fine de Cognac 40 % • bal.: 700 ml • cena za 700 ml Sudy koňaku propůjčují vůni, barvu i  chuť. Víno, z  nějž se nápoj destiluje, musí být vyrobeno alespoň z  90 % z  odrůd Ugni Blanc (známější pod názvem Trebbiano), Folle Blanche nebo Colombard. Zbývajících 10 % smí pocházet i z jiných, zákonem stanovených odrůd. Jedině tak může výsledný koňak nést označení „cru“ a  název oblasti. Dostane-li se vám do ruky láhev označená Première Cru du Cognac, vězte, že jde o opravdový skvost. Prvním krokem výroby koňaku je příprava vína s přibližně 8% obsahem alkoholu. To je předáno k první destilaci, z níž vzejde lihovina s asi 30 % alkoholu. Během destilace se oddělí méně kvalitní přední a zadní část destilátu a ta střední, zvaná jádro, je znovu destilována. • koňak, Francie • bal.: 700 ml • cena za 700 ml 425,00 514, 25* 619,00 748, 99* Courvoisier V. S. O. P. 40 % Courvoisier V. S. 40 % • bal.: 700 ml • cena za 700 ml • bal.: 700 ml • cena za 700 ml 599,00 724, 389,00 470, 79* VÍTE, ŽE... … na výrobu jednoho litru koňaku je třeba devět litrů vína? 69* … v opravdu noblesním podniku se koňak neodměřuje, ale dávkuje od oka? archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH … staré koňaky jsou choulostivé na chlad, proto by se měly skladovat při pokojové teplotě a v temnu, jinak se zakalí? Rémy Martin Coeur Cognac 40 % • bal.: 700 ml • cena za 700 ml 979,00 1 184, Camus X. O. 40 % • bal.: 700 ml • cena za 700 ml 00 1 590, 59* 22 cE1321_20-23.indd 22 1 923,90* Prunier X. O. Dekanter 40 % Martell V. S. O. P. 40 % • bal.: 700 ml • cena za 700 ml • bal.: 700 ml • cena za 700 ml 1 150,00 1 391, 50* … koňak zraje jen v sudech, nikoliv v láhvích? Proto jej skladujte kolmo, aby se nezkazil působením korkové zátky. 649,00 785, 29* EPIKURE 11.9.13 12:26