Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Sůl, maso

Platnost od 25.9. do 22.10.


Sůl, maso - strana 25










     

Sůl, maso - strana 25

Baron Otard X. O. 40 % Godet X. O. Fine Cham. Fr. 40 % Hardy Noces D’or 40 % • bal.: 700 ml • cena za 700 ml • bal.: 700 ml • cena za 700 ml • bal.: 700 ml • cena za 700 ml 3 290,00 3 980, 90* 2 290,00 2 770, 90* Martell L’or 40 % • bal.: 700 ml • cena za 700 ml 00 2 650,00 3 206, 24 900, 30 129,00* 50* Rémy Martin Louis XIII. 40 % Hennessy Richard 40 % • bal.: 700 ml • cena za 700 ml • bal.: 700 ml • cena za 700 ml 36 900,00 44 649, 00* 43 900,00 53 119, 00* DRUHY KOŇAKU PODLE DÉLKY ZRÁNÍ Francouzský zákon až na velmi vzácné výjimky nedovoluje uvádět na etiketách láhví délku zrání koňaku. Přesto lze jako určité vodítko brát zkratky, kterými se koňak označuje. V. S. (Very Special) je zárukou, že minimální délka zrání nejmladší složky v koňaku jsou 2 roky; v současnosti to bývá 2–5 let. V. S. O. P. (Very Superior Old Pale) – toto označení nese koňak, jehož nejmladší komponenty zrály minimálně 4 roky; nyní to bývá 5–10 let. X. O. (Extra Old) je složen z koňaků minimálně šestiletých, zpravidla však starších 10 let. JAK PÍT KOŇAK V  Česku dosud mnohde přetrvává fatální chyba v  servisu –  nahřívání či napařování sklenic na koňak. Zhruba polovina látek, jež tvoří aromatický a chuťový profil nápoje, totiž při dosažení teploty kolem 24 °C nenávratně mizí. Koňak by se měl ideálně servírovat při teplotě 19 °C. V současnosti se dokonce doporučuje nedržet sklenku v dlani, ale za stopku. Co se týká tvaru sklenky, je více možností. Tzv. napoleonka je vhodná tehdy, pokud objem jejího kalíšku představuje maximálně čtyřnásobek podávaného množství destilátu. Ideální je sklenka, jejíž kalíšek má tvar protažené kapky – aroma se totiž soustřeďuje při okraji sklenice. Prodejní doba: Po – Pá 9.00 – 22.00, So – Ne 8.00 – 22.00 Prodejní doba pro Zlaté a Stříbrné partnery: Po – So 6.00 – 22.00, Ne 7.00 – 22.00 Akceptujeme platbu v českých korunách, za stanovených podmínek také v eurech. Přijímáme tyto platební karty: cE1321_20-23.indd 23 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Fine je výraz, který nevyjadřuje délku zrání, ale ve spojení s určitou oblastí říká, odkud pochází většina složek koňaku. Nejznámější je Fine Champagne – kombinace koňaků výhradně z obou částí Champagne, přičemž Grande Champagne převládá. foto: Marek Dostal, Shutterstock a archiv MAKRO Jiná označení (např. Martell Création, Rémy Martin Louis XIII. apod.) znamenají, že kompozice koňaku je sestavena ze složek zrajících až 200 let (např. nejluxusnější koňaky světa Richard Hennessy a L’Esprit de Courvoisier). Státní svátek 28. 9. 2013 – otevřeno standardně 8.00 – 22.00 Nabídka zboží platí pro držitele zákaznické karty MAKRO a  je určena pro podnikání. Uvedené ceny jsou v  českých korunách, bez dekorace a  nejsou platné při nákupech výrobků prostřednictvím služby MAKRO Distribuce. Za chyby vzniklé v sazbě a tisku neručíme. Společnost MAKRO si vyhrazuje právo změn v balení a  variantě zboží nabízeného v  této nabídce. Společnost MAKRO garantuje ceny pro uvedené období jako nejvýše možné. Nabídka zboží je časově omezena na období platnosti nabídky nebo do neočekávaného vyprodání zásob. Veškeré aktuálně platné nabídkové letáky jsou pro registrované zákazníky k  dispozici k nahlédnutí či stažení na www.makro.cz v sekci Aktuální nabídka. 11.9.13 12:27