Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Sůl, maso

Platnost od 25.9. do 22.10.


Sůl, maso - strana 5










     

Sůl, maso - strana 5

Mořská sůl ... A TĚŽBOU V SOLNÝCH DOLECH Mořská sůl • bal.: 125 g • cena za 125 g • bal.: 1 kg • cena za 1 kg 109,90 126, 439,00 504, 39* 85* MOŘSKÉ DRAHOKAMY solného okraje na koktejlové sklenice. Nejoceňovanější Fleur de Sel de Guérande se říká „solný kaviár“. „Solný květ“ (Fleur de Sel) je vrchní, velmi tenká vrstva soli vytvořená při odpařování na povrchu vody. Je třeba ji sbírat ručně. Přírodně čistá delikatesa si získala oblibu díky své zvlášť jemné vynikající chuti a  křupavé konzistenci. Fleur de Sel se hodí zejména k  bílému masu, používá se ve studené kuchyni a  podává se na stůl v  malých otevřených miskách. Vhodná je také k tvorbě „Šedá sůl“ (Sel Gris) se získává ze solných krystalů pod „solným květem“. Obsahuje méně chloridu sodného, ale má velmi pikantní chuť díky mnoha minerálům a  stopám řas, jež jí dávají našedivělou barvu. Tato velmi vlhká sůl se může drtit jen v  hmoždíři nebo v  keramických mlýncích na sůl a  je vynikající k dodatečnému ochucování jídla a k výrobě solných krust. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Labužníci oceňují slané speciality pocházející z  moře a  používají je především k dosolování hotových pokrmů. FLEUR DE SEL SŮL JE TŘEBA! Sůl má schopnost ničit bakterie a  choroboplodné zárodky, proto se odpradávna používá jako léčebný a  konzervační prostředek. Pomáhá při tvorbě kyseliny solné v žaludku, která je hlavní součástí trávicího procesu. V  přiměřeném množství podporuje činnost ledvin a hospodaření organismu s tekutinami, jež vychází z  rovnováhy sodíku a  draslíku v  těle. Je důležitá rovněž pro krevní tlak. Kvalitní mořská sůl prospívá ve formě koupelí, léčivý je i pobyt v solných jeskyních. Sůl je třeba doplňovat zejména při velké námaze spojené s  nadměrným pocením. Odborníci radí denní spotřebu 5–6 g soli (včetně té v hotových jídlech) doplnit 5 porcemi ovoce a zeleniny obsahujícími draslík. 5 cE1321_02-07.indd 5 10.9.13 11:14