Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Sůl, maso

Platnost od 25.9. do 22.10.


Sůl, maso - strana 9










     

Sůl, maso - strana 9

K rálíci se porážejí zhruba ve věku deseti týdnů, když dosáhnou vzrůstu 35–45 cm a hmotnosti zhruba 3 kg. Jeden exemplář vydá na dvě až tři porce, záleží na jeho velikosti. Základními metodami přípravy nejen celého králíka, jehož břišní dutinu můžete naplnit výbornými nádivkami, ale i samotného hřbetu nebo stehen, jsou pečení a dušení. Nejméně masa je na plecích a  předních nohách, ale právě tyto části se výborně hodí do omáček a  nádivek. Existuje také nespočet receptů na králičí ragú, v kombinaci s vepřovým lze jemné maso použít do slaných pirohů a terin. Své ctitele mají rovněž králičí srdce, játra a ledviny. Při pečení či dušení králíka se neobejdete bez čerstvých bylinek. Přirozenou chuť masa optimálně podtrhnou především rozmarýn, tymián, estragon a  petržel. Velmi populární jsou středomořské způsoby přípravy s  česnekem a  rajčaty nebo dušení s  kořenovou zeleninou v  červeném víně. Lahůdkovou klasikou je králičí maso marinované v  hořčici, českým kuchyním léta vládl králík na smetaně s houskovým knedlíkem. HŘBET STEHNA VÍTE, ŽE KRÁLÍCI... … původně žili jen v  severní Africe a  na Pyrenejském poloostrově? Ve starověku se dostali podél Pyrenejí do evropského vnitrozemí. Dnes lze divoce žijící králíky najít také v  Austrálii, na Novém Zélandu a  v  jižní Africe. K chovu slouží více než stovka rozdílných plemen, která se chovají na maso, ale také jako zdroj kožešin. Králičí stehna NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ŽIVINY Králičí maso a drůbky ve 100 g obsahují: bílkoviny 329,00 378, 35* 20,8 g 7,6 g sodík 47 mg vápník 14 mg fosfor 224 mg hořčík 29 mg draslík 382 mg + nezanedbatelné množství vitaminů A, B1, B2 a niacinu Zdroj: Maso a zvěřina (Teubner Edition) Králík archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH tuky UMĚLECKÉ DÍLO: KRÁLIČÍ ZÁVITKY JSOU OBALENY ŠUNKOU SERRANO A HLÁVKOVOU KAPUSTOU, KTERÉ DODAJÍ JEMNÉMU MASU CHUŤ A CHRÁNÍ HO PŘED VYSUŠENÍM. • původ: Francie • vakuově baleno • cena za 1 kg • původ: Francie • vakuově baleno • cena za 1 kg 219,00 251, 85* 9 cE1321_08-11.indd 9 10.9.13 11:15