Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 25.9. do 8.10.


Čerstvé potraviny - strana 17










     

Čerstvé potraviny - strana 17

Tajemst vím ní chu jsou k valit úspě suroviny! LINGUINE CON GAMBERI E ZUCCHINE Suroviny: Zesílíme plamen a vaříme další 2 minuty, poté odstavíme a přidáme máslo a petržel. Nyní přidáme uvařené linguine a důkladně promícháme, aby linguine natáhly šťávu. Servírujeme na předehřátý hluboký talíř a jemně pokapeme olivovým olejem extra vergine. Očištění krevet a příprava vývaru Rozmražené krevety zbavte hlaviček, ocásků a skořápek. Lehce na hřbetu nařízněte a odstraňte šedočerné střívko. Všechny hlavičky, ocásky a skořápky dejte do 30 dcl vody a vařte tak, až zredukujete na 1dcl vývaru. Vývar scedíme a použijeme při vaření. Tipy šéfkuchaře Postup: Do osolené vroucí vody s trochou olivového oleje extra vergine vložíme linguine a za stálého míchání vaříme zhruba 10 minut, aby byly těstoviny „al dente“. Pak scedíme a neproplachujeme! Na předehřátou pánev dáme opéct na proužky nakrájenou cuketu, dále spařená a oloupaná římská rajčátka a restujeme asi 2 minuty. Přidáme nasekaný česnek a plátky chilli papriček a zmírníme plamen, aby nám česnek příliš neztmavnul. Přidáme rozmražené očištěné a oloupané krevety (jednu krevetu neloupejte a po orestování vytáhněte). Zvolna restujeme asi 1 minutu, potom krevety otočíme a restujeme další minutu. Podlijeme bílým vínem a přidáme vývar z krevet. Osolíme a opepříme. cF1321_01-16.indd 15 1. Krevety rozmrazujte v lednici cca 24 hodin před vařením. 2. Použijte pánev s nepřilnavým povrchem. 3. Cuketu si nakrájejte na kolečka 0,5 cm a ty potom na rovnoměrné proužky. 4. Stroužek česneku zbavte zeleného středu (může způsobovat zažívací potíže). 5. Použijte mořskou hrubou sůl, a to i při vaření těstovin. 6. Krevety nevařte příliš dlouho, ztvrdly by. 7. Neoloupanou krevetou ozdobte linguine spolu s 1/6 citrónu ve tvaru měsíčku. Petr Novák Pellegrino Ristorante, Ostrava-Zábřeh 10.9.13 11:02