Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu :

Platnost od 26.9. do 2.10.


 - strana 9










     

- strana 9

Praha-Černý Most Pultový prodej Češi - národ milovníků lahůdek Hledáte něco dobrého, co vás rychle zasytí? Češi jsou známí milovníci salátů, pomazánek, jednohubek a obložených chlebů. Již za první republiky existovalo v Praze na deset lahůdkářství. V těchto prodejnách jste mohli narazit na hvězdy jako Hugo Haas, Ema Destinová nebo Voskovce a Wericha, jak si kupují svou oblíbenou lahůdku. Globus na tuto tradici navazuje. Denně Vám nabízíme více než 60 salátů, pomazánek a antipast. Veškeré výrobky jsou čerstvé, dodávány českými dodavateli. Nakoupíte u nás tradiční saláty jako vlašák, hermelínový nebo pochoutkáč, ale i pomazánky s olivami, pikantní salsa saláty nebo saláty s jogurtem. Lovecký sýr 47 % t. v s., s česnekem, s pepřem 90 19, polotučný sýr původem z Litvy je obalen ve speciální směsi koření, pepři nebo má česnekovou příchuť, jeho chuť nejvíc vynikne při přímé konzumaci 100 g Eidam s bazalkou 45% t. v s., polotvrdý český sýr vyrobený z kravského mléka, vhodný s pečivem, na zapékáné brambory, těstoviny 100 g 26,90 90 15, 19,50 Balsýr 47% t. v s. přírodní měkký nezrající sýr balkánského typu, výrazná slaná chuť, vhodná polosuchá bílá vína ( Chardonay ), pivo, ověřen značkou KLASA 100 g 100 g 12, 16,50 Sýr ementálského typu 45 % t. v s., 45 % t. v s. uzený, 20 % t. v s. má nasládlou chuť s ořechovým podtónem je vhodný k přípravě sýrových specialit i na studené občerstvení, doporučujeme k bílým vínům Ryzlink, Rulandské nebo Pálava 100 g Treska tmavá 90 Vyzkoušejte naše vynikající saláty. Tavený sýrový dort, 55 % t. v s., s vlašskými ořechy, s nivou, s cikánskou pečení 90 21, 6,90 Pařížský salát 100 g spojení smetanového sýra s příchutí, pikantní chuť, vhodné plné červené víno, český originál 100 g 90 13, 6,90 Švejkův salát 100 g 90 18, 90 21, Tuňáková pomazánka s olivami 16,90 jedinečné spojení tuňáka z Equadoru a oliv ze Španělska 100 g Treska tmavá Salát ala krab s jogurtem Hlavní loviště tresky se nacházejí kolem Islandu, Norska a v Severním moři. Díky výraznější chuti se doporučuje i pikantnější úprava nebo použití výraznějšího koření, než je u ostatních ryb běžné. 100 g 11,90 Treska s pikantní omáčkou Ingredience: 4 plátky tresky, 2 pórky, 2 stroužky česneku, olivový olej, hořčíce Dijon, máslo na smažení, sůl, pepř, citron. Jak na to: Rybu dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, slabě potřeme hořčicí Dijon a dáme smažit do rozehřáté pánvičky s máslem. Pokud má ryba kůži, tak pokládáme kůží dolů a zvolna opékáme dozlatova. Na oleji opečeme nasekaný pórek s česnekem, zakápneme šťávou z jednoho nebo dvou citronů a tuto směs rozdělíme na porce ryby. Přejeme dobrou chuť. 9