Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Nádobí, krmivo, drogerie

Platnost od 26.9. do 2.10.


Nádobí, krmivo, drogerie - strana 8










     

Nádobí, krmivo, drogerie - strana 8

RECEPTY Nenechte si tento týden ujít nabídku ryb a mořských plodů v OD Kaufland! Chuť mořských dálek Thajské rybí kari Rybí salát se špenátem Potřebujeme: 230 g platýse 2 lžíce rostlinného oleje 1 nakrájený stroužek česneku 1 malý lilek, nakrájený na kostky 125 ml kokosového mléka 2 lžíce thajské rybí omáčky 1 lžičku cukru 125 ml rybího vývaru 2 nakrájené listy makrutu zhruba 15 listů thajské nebo obyčejné bazalky snítky kopru na ozdobu vařenou rýži nebo tenké nudle jako přílohu Zelená kari pasta: 5 zelených chilli papriček, zbavených semen a nakrájených nadrobno 2 lžičky nakrájené citronely 1 šalotku, nakrájenou nadrobno 2 prolisované stroužky česneku 1 lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru nebo galgánu 2 nakrájené kořeny koriandru ½ lžičky mletého koriandru ¼ lžičky mletého kmínu 1 nakrájený list makrutu 1 lžičku garnátové pasty (lze vynechat) ½ lžičky soli • • • • • • • • Potřebujeme: 1 porci platýse (asi 400 g) 2 limetky 125 g špenátových listů 1 velké a zralé, ale tvrdé rajče 3 lžíce olivového oleje 2 listy bazalky 4 natě pažitky pár lístků kerblíku sůl a pepř Postup: Platýse krátce povaříme a nakrájíme na malé kousky. Pokapeme ho limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Spařené rajče oloupeme, překrojíme a vyjmeme z něj semena. Nakrájíme ho na kostičky, které dáme do hlubší mísy a pokapeme olejem. Pažitku, kerblík a bazalku posekáme a přidáme k rajčeti. Vše mírně osolíme a opepříme. Špenátové listy umyjeme a osušíme savým papírem. Doprostřed talíře dáme kousky platýse, zalijeme ho rajčatovou omáčkou a kolem rozložíme listy špenátu. Pramen: Padesát menu za půl hodiny, Nakladatelství IKAR • • • • • • • • • • • • • P t Postup: Lososa dáme do mělké nádoby. Mořskou sůl, cukr a nakrájený kopr smícháme a směsí obalíme lososa. Opepříme, nádobu zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky na 48 hodin. Během marinování maso jednou obrátíme. V míse smícháme estragon, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Maso z lososa nakrájíme na kousky a přidáme do mísy. Důkladně promícháme, aby se maso směsí obalilo. V jiné míse smícháme smetanový sýr, pažitku a papriku. Na dezertní talířky dáme vyšší kovové kroužky o průměru 10 cm. Rozdělíme do nich směs s lososem tak, aby každý kroužek byl zaplněný zhruba do poloviny své výšky. Povrch urovnáme a na směs s lososem rozdělíme ochucený smetanový sýr. Povrch uhladíme, kroužky opatrně odstraníme. Každou bábovičku ozdobíme snítkou kopru a podáváme. Pramen: Ryby a plody moře, Nakladatelství SLOVART Brn8, OZa8 / AMO8, APO8, AVY8, AJV8, CB8, Kla8 / - • • • •• • • • •• • • Pikantní losos Potřebujeme: 500 g plátků z lososa, bez kůže 2 lžíce mořské soli 1 lžíci cukru moučky 2 lžíce nakrájeného kopru 1 lžíci nakrájeného estragonu 1 lžičku dijonské hořčice šťávu z 1 citronu sůl a pepř snítky kopru na ozdobu Vrchní vrstva: 400 g smetanového sýra 1 lžíci nakrájené pažitky špetku mleté papriky • • • • • • • Postup: Připravíme zelenou kari pastu: všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme je na hladkou pastu. Podle potřeby přidáme trochu vody. (Zelená i červená kari pasta se prodává také hotová.) Na hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, přidáme česnek a opečeme ho na středně silném ohni dozlatova. Přidáme kari pastu a krátce ji opečeme, potom přidáme lilek a opékáme jej za stálého míchání 4–5 minut, dokud nezměkne. Přidáme kokosové mléko. Směs na pánvi přivedeme k varu a mícháme, dokud kokosové mléko nezhoustne a mírně se nesrazí. Vmícháme thajskou rybí omáčku a cukr. Na pánev nebo do woku přidáme kousky platýse a rybí vývar. Pokrm vaříme 3–4 minuty za občasného míchání, dokud platýs nezačne měknout. Přidáme nakrájený list makrutu (mauricijské papedy) a bazalku a ještě minutu povaříme. Hotový pokrm rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a podáváme s vařenou rýží nebo tenkými nudlemi. Pramen: Ryby a plody moře, Nakladatelství SLOVART Lososové bábovičky • • • • Potřebujeme: 900 g filetů z lososa, bez kůže 50 g rokety hrst listů bazalky 50 g různých zelených a červených listů, například ledového salátu, čekanky radicchio, dubáčku nebo endivie sůl a pepř plátky salátové okurky, rozdělené na poloviny Zálivka: 3 lžíce citronové šťávy 3 lžíce limetové šťávy 2 lžičky cukru 1 lžičku dijonské hořčice 1 lžíci nadrobno nakrájeného čerstvého kopru 1 lžíci nadrobno nakrájené čerstvé bazalky 2 lžíce olivového oleje Na ozdobu: snítky kopru listy bazalky • • • • • • • • • • • • •• • Postup: Maso z lososa nakrájíme na velmi malé kostičky, osolíme, opepříme a dáme do misky z nekovového materiálu. Citronovou šťávu, limetovou šťávu, cukr, hořčici, kopr, bazalku a olivový olej důkladně smícháme a nalijeme na lososa. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 15–20 minut do chladničky. Mezitím smícháme roketu, listy bazalky a salátové listy a pak je upravíme na 4 talíře. Obložíme rozpůlenými plátky okurky. Vychlazeným lososem pevně naplníme formičky na paštičky nebo na pudink, hmotu upěchujeme a vyklopíme doprostřed salátu. Ozdobíme snítkou kopru a lístky bazalky a podáváme. Pramen: Ryby a plody moře, Nakladatelství SLOVART MB8 / -