Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online :

Platnost od 3.10. do 9.10.


 - strana 25










     

- strana 25

PEL - MEL inzerce ABECEDA REGIONÁLNÍCH LNÍCH SPECIALIT ězí Londýnské grilované hov L Všechny novinky ve Vašem e-mailu! Chcete mít pravidelně každý týden přehled o všech novinkách z pohodlí Vašeho domova? Stačí vyplnit jednoduchý formulář na našich webových stránkách a každý čtvrtek se můžete těšit na pravidelnou dávku informací z Kauflandu! www.kaufland.cz/ newsletter Nebo jednoduše oskenujte QR kód Vaším chytrým telefonem. ondýnské grilované hovězí (london broil) představuje způsob grilování a  porcování silného steaku; není to zvláštní řez nebo druh masa. Genialita této přípravy spočívá v tom, jak maso nakonec porcujeme: krájí se zásadně šikmo, přes vlákna, aby se co nejvíce zkrátila jejich délka. I tuhý kus bude pak křehčí a získáme široké masité plátky, které budou na povrchu opečené, uvnitř málo propečené a na talíři budou uvolňovat lahodnou šťávu. Potřebujeme: • 5 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru, nakrájený na tenké plátky • 1/2 nahrubo nakrájené červené cibule • 4 nahrubo nakrájené stroužky česneku • 1/2 hrnku nadrobno nakrájené koriandrové natě nebo petrželky • 1/4 hrnku suchého červeného vína • 1/4 hrnku sójové omáčky • 1/4 hrnku rostlinného oleje • 1/2 lžičky mletého pepře • 1 steak (3–3,75 cm silný, 750–1 000 g) z kýty nebo z boku Postup: Nejdříve si připravíme marinádu: Zázvor, cibuli, česnek a koriandrovou nebo petrželovou nať mixujeme tak dlouho, až se vytvoří hladká pasta. Přidáme víno, sójovou omáčku, olej a pepř a mixujeme, až se vše promíchá. Steak dáme do pekáče tak, aby se do něj právě vešel, a natřeme jej marinádou. Přikrytý marinujeme v chladničce nejméně 4 hodiny, raději však přes noc a během té doby ho několikrát obrátíme. Připravíme gril k přímému grilování a rozpálíme jej na vysokou teplotu. Očištěný rošt potřeme olejem. Steak vyjmeme z marinády a důkladně jej osušíme. Položíme jej na rozpálený rošt a grilujeme, až bude propečený podle našeho přání: 6–8 minut z každé strany pro málo až středně propečený nebo z každé strany o 2 minuty více pro středně propečený. Po 3 minutách otočíme steak o 90°, chceme-li si vytvořit pěknou mřížku (není to však nutné, protože steak se podává nakrájený). Steak položíme na porcovací prkénko a necháme ho 5 minut odpočívat. Ostrým nožem v úhlu 45° k povrchu steaku jej nakrájíme na široké, tenké plátky. Ihned podáváme. Pramen a foto: Steven Raichlen: Jak grilovat, Nakladatelství SLOVART Jedinečná příležitost INZERCE v našich novinách pro velké a střední firmy • po celém Česku - v nákladech 2 800 000 ks • • i po jednotlivých regionech • Volejte našeho regionálního zástupce protože Kaufland je firma s budoucností! 323 607 653, 603 983 196 Fair Credit | FAJN půjčka Dotazy týkající se nabídky zboží a provozu OD rádi zodpovíme na bezplatné lince 800 165 894. Týdeník Kaufland do Vašich schránek půjčte si od 4 000 do 50 000 Kč • Rychlost v pohodlí Vašeho domova • Profesionální jednání • Férovost • On-line přehled nad svým účtem • Transparentnost 800 888 120 www.faircredit.cz Staèí RYCHLÁ OP PÙJÈKA Peníze ještì dnes! VOLEJTE ZDARMA Info linka 8-20 hod. 800 500 410 I pro problémové klienty máme pùjèku! Zprostøedkovatel pùjèek, úvìrù pro více investorù AJV 25 / – za obsah inzerce ručí zadavatel 71