Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online :

Platnost od 3.10. do 9.10.


 - strana 8










     

- strana 8

RECEPTY Tělo rádo avokádo! Salát s avokádem Potřebujeme: jeme: • 2 avokáda • šťávu z 1 citronu • 100 g žampionů • 1 cibuli • 2 rajčata • 1 malou konzervu (300 g) mandarinkového kompotu • 100 g vařené šunky • 100 g uvařených krevet • po 1/2 svazku estragonu a pažitky Na zálivku: • 1 lžíci středně ostré hořčice • 1 lžíci rajčatového protlaku • 125 ml bílého vína • 6 lžic zakysané smetany • 3 lžíce octa • sůl • mletý pepř • špetku cukru Postup: Avokáda oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecek, nakrájíme na plátky a ihned pokapeme polovinou citronové šťávy. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a pokapeme zbylou citronovou šťávou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata oloupeme, vydlabeme semínka a dužninu nakrájíme na kostky. Mandarinky necháme okapat. Šunku nakrájíme na nudličky, krevety necháme celé. Všechny suroviny rozložíme na velkou mísu. V menší misce dobře rozmícháme hořčici, rajčatový protlak, bílé víno, zakysanou smetanu a ocet. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Hotovou zálivku nalijeme na salát. Salát před podáváním ozdobíme nadrobno nakrájeným estragonem a pažitkou. Pramen a foto: Saláty, Nakladatelství SLOVART avokádem, stovinový salát sllou Tě rajčaty a mozzare Potřebujeme: • 2 lžíce piniových oříšků • 180 g těstovin fusilli • 1 lžíci olivového oleje • 6 rajčat • 220 g mozzarelly • 1 velké avokádo • 2 lžíce citronové šťávy • 3 lžíce nadrobno nakrájené čerstvé bazalky • sůl a pepř • snítky bazalky na ozdobení Na zálivku: • 6 lžic panenského olivového oleje • 2 lžíce bílého vinného octa • 1 lžičku hrubé hořčice • špetku cukru Postup: Piniové oříšky rozprostřeme na plech na pečení a 1–2 minuty opékáme pod předehřátým grilem. Potom je necháme zcela vychladnout. Fusilli uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby těstoviny byly měkké, zároveň však pevné. Scedíme je, propláchneme studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat a odložíme do mísy. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme z něj pecku a škrabkou na zeleninu oloupeme tenkou vrchní vrstvu. Potom je nakrájíme podélně na plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Všechny suroviny na zálivku důkladně smícháme. Rajčata, mozzarellu a avokádo upravíme střídavě na plochou mísu tak, aby se plátky částečně překrývaly. Těstoviny promícháme s polovinou zálivky a nakrájenou bazalkou, osolíme a opepříme. Potom je upravíme doprostřed mísy s plátky rajčat, sýra a avokáda a přelijeme zbývající zálivkou. Posypeme piniovými oříšky, ozdobíme snítkami bazalky a podáváme. Pramen a foto: Špalíček receptů – Těstoviny, Nakladatelství SLOVART Brn8 / AMO8, APO8, AJV8, CB8, Kla8 / - Avokádo hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland!