Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 9.10. do 22.10.


Čerstvé potraviny - strana 16










     

Čerstvé potraviny - strana 16

Husí játra v sádle Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 750 g 750 g 150 g 5g 0,1 g 10,43 Kč 82,35 Kč 2,99 Kč 0,02 Kč 0,03 Kč 100 g 100 g 50 g 10 g 500 g 1,39 Kč 2,19 Kč 2,10 Kč 0,04 Kč 38,50 Kč 100 g 800 g 0,79 Kč 32,80 Kč Cena za jednu porci** : 17,36 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 50 min • Příprava husích jater: Játra zbavíme blan a naložíme je do mléka (nejlépe přes noc). Druhý den játra vyjmeme z mléka, osušíme je papírovou kuchyňskou utěrkou a orestujeme je na malém množství sádla tak, aby uvnitř zůstala růžová. Po opečení játra ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a necháme je vychladnout. Vychlazená játra naskládáme do misky nebo do sklenice. • Příprava sádla: Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Část sádla v kastrolu rozpustíme a kořenovou zeleninu orestujeme dosklovita. Pak přidáme zbývající část sádla, snížíme příkon tepla a pozvolna v něm zeleninu konfitujeme. Tím sádlo dostane výbornou chuť. Nesmíme zapomenout na osolení sádla. Jakmile je zelenina měkká, kastrol se sádlem odstavíme z příkonu a ještě necháme asi 20 minut odležet. Poté sádlo přecedíme, zalijeme jím opečená játra a následně celé necháme vychladit. Vychlazená játra v sádle uchováme v chladničce. • Příprava doplňků: Lahůdkovou cibuli omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na tenká kolečka. • Servírování: Husí játra zalitá sádlem můžeme servírovat dvěma způsoby. Buď je servírujeme zalitá sádlem v misce či sklenici a vedle v misce podáváme nakrájenou lahůdkovou cibulku. Přiložíme košík s chlebem. Druhý způsob podávání je, že z jater lžící vykrojíme nok, který servírujeme na talíři společně s lahůdkovou cibulkou a krajíčkem chleba. Tipy kuchaře: P t Stád ík Petr Stádník 1. Játra vždy musíme naložit do mléka, neboť mléko z nich odstraní typickou nahořklou příchuť. 2. Takto upravená játra, zalitá v malé zavařovací sklenici s patentním víčkem, můžeme prodávat hostům pro pozdější konzumaci doma nebo jako dárek. šéfkuchař MAKRO CZ archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH MRAŽENÉ 90 54, 63,14* 14 cF1322.indd 14 Husí játra nevykrmená původ: Maďarsko bal.: 500 g cena za 500 g Chléb 50 38, 44,28* Husí sádlo bal.: 500 g cena za 500 g 50 20, 23,58* lámankový, cereální, mnohozrnný, alpský bal.: 500 g, 375 g, 200 g cena za 500 g od 24.9.13 10:28 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Husí játra: Mléko 1,5 % Husí játra Horeca Select Cibule žlutá Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, celý Husí sádlo: Horeca Select Mrkev praná Celer bulvový Petržel kořenová Sůl kamenná Husí sádlo chlazené Doplňky: Cibulka lahůdková Chléb archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý Název položky