Aktuálníletáky.cz   

Billa - akční leták :

Platnost od 9.10. do 15.10.


 - strana 4










     

- strana 4

Recept šéfkuchaře Giuseppa Italské masové kuličky Tyto domácí masové kuličky předem nesmažíme, jejich příprava je tak díky vynechání tohoto nepříjemného kroku naprosto snadná. Běžně použijeme směs hovězího a vepřového masa, půl na půl. Mléko můžeme nahradit vodou nebo hovězím vývarem. Ingredience: 1/3 hrnku strouhanky 1/2 hrnku mléka 2 lžíce olivového oleje 1 cibule, nakrájená na kostičky 500 g mletého hovězího masa 500 g mletého vepřového masa 2 vejce 1/4 svazku čerstvé petrželky, nasekané 3 stroužky česneku, rozmačkaného 2 lžičky soli 1 lžička mletého černého pepře 1/2 lžičky červené papriky 1 lžička sušených italských bylinek 2 lžíce strouhaného parmezánu Příprava: 1. Pečicí plech vyložíme pečicí fólií a lehce postříkáme olejem ve spreji. 2. Strouhanku dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme 20 minut odstát. 3. V pánvi na středním ohni zahřejeme olivový olej. V horkém oleji zesklovatíme cibuli, cca 20 minut. 4. Ve velké míse smícháme hovězí a vepřové maso. Přidáme cibuli, mléko se strouhankou, vejce, petrželku, česnek, sůl, černý pepř, červenou papriku, italské bylinky a parmezán a pomocí gumové kuchyňské stěrky mícháme, dokud se vše nespojí. Zakryjeme a dáme na hodinu vychladit. 5. Předehřejeme troubu na 220 °C. 6. Mokrýma rukama z masové směsi tvarujeme kuličky o průměru cca 3 centimetry. Klademe je na připravený pečicí plech. 7. Pečeme v předehřáté troubě, dokud nejsou hnědé a propečené, 15 až 20 minut. Přesně podle mého gusta! Giuseppe Daddio / Šéfkuchař -15% Vepřová kýta v celku cena za 1 kg, velké balení dříve 129,90 -17% od Hovězí zadní v celku cena za 1 kg dříve od 229,90 109 90 189 90 -12% od Vepřové řízky cena za 1 kg dříve od 159,90 -18% od Hovězí zadní porcované cena za 1 kg dříve od 269,90 139 90 219 90 -25% Mělněné maso vepřové + hovězí 600 g dříve 79,90 -27% Kachna chlazená, celá, půlená cena za 1 kg dříve 109,90 59 90 1 kg = 99,83 Kč 79 90