Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu :

Platnost od 10.10. do 16.10.


 - strana 9










     

- strana 9

Pultový prodej Francouzské sýry Známé pořekadlo praví, že ve Francii najdete tolik sýrů, kolik je dní v roce. Francie je domovem mnoha světoznámých sýrů, například Roquefortu, Brie, Fourme d’Ambert, Saint Nectaire a dalších. 56 tradičně vyráběných sýrů je chráněno známku původu Appallation d’Origine Controlée, která je zároveň dokladem kvality. V široké nabídce Globusu jich také mnoho naleznete. Společnost LAKTOIMPEX, spol. s r.o., která působí na českém trhu již skoro 20 let, se zabývá dovozem vysoce kvalitních sýrů z Francie, ale i Švýcarska a Itálie. V oddělení pultových sýrů naleznete na 13 sýrů této firmy. U všech nabízených výrobků si můžete být jisti jejich vysokou kvalitou a čerstvostí. Pochoutkový salát 100 g 90 6, 9,90 Norský salát s krabí příchutí 100 g Pražma 100 g 90 7, Ementaler Boryna 30 % t. v s. uzený 37,5 % t. v s., vyznačuje se vysokým množstvím vápníku a nízkou hladinou tuku v sušině, 100 g 90 18, 28,50 Gouda 48 % t. v s. sýr je měkký, pružný a má máslové, téměř tavené sýrové aroma, chutná velmi jemně, oříškově, sýr výborně chutná s chlebem a zeleninou, plátky jsou vhodné na zapékané sendviče, brambory nebo hamburgery, doporučujeme k červeném vínu plnější chuti 100 g Francouzské oceněné sýry. Jihočeský Eidam 45 % t. v s. polotvrdý sýr, chuť i vůni má výraznou po uzení přírodním bukovým kouřem, hodí se do studené i teplé kuchyně 100 g 90 16, 21,90 90 13, 90 32, Pražma Pražma neboli dorada patří, co se oblíbenosti a chutě týče, mezi královny středomořské kuchyně. Vzhledem k tomu, že má nejen chutné, ale také pevné maso je ideální ke grilování či pečení. Pečená pražma s fenyklem Ingredience: 4 ks pražmy - á 400g, 500 g brambor, 6 špetek soli, 4 špetky mletého pepře, 1 ks čerstvého fenyklu, 2 lžíce sladké mleté papriky, 8 lžic olivového oleje, pomerančová šťáva, 1 ks citrónu. Postup přípravy: Ryby omyjte, osušte a několikrát ostrým nožem nařízněte kůži. Velmi dobře omyté brambory nakrájejte i se slupkou na 3 cm tlusté plátky. Uložte na plech, přidejte omytý, na plátky nakrájený fenykl. Osolte, opepřete, pokapejte olejem. Ryby osolte, posypte pepřem, paprikou, a položte na brambory a fenykl. V průběhu pečení můžete jemně pokapat pomerančovou šťávou. Vložte do trouby předehřáté na 200°C. Pečte přibližně 25 minut. Délka pečení záleží na velikosti ryby. Podávejte s plátkem citronu. Brie Maubert 60 % t. v s. měkký sýr s bílou plísní, doba zrání 10 dnů, vhodné bílé polosuché víno 100 g Bleu D‘Auvergne 50 % t. v s. měkký zrající sýr s modrou plísní, vhodné bílé víno, ochranná známka AOC 100 g 19,90 25,90 22,90 35,90 16,90 Roquefort Vernieres polotvrdý sýr z ovčího mléka, výrazné ostré chuti, drobivá struktura 100 g Saint Nectaire polotvrdý sýr s mytou kůrou, dozrávající na slámě, ochranná známka AOC 100 g 49,90 25,90 32,90 9