Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online : Maso, nápoje, drogerie...

Platnost od 10.10. do 16.10.


Maso, nápoje, drogerie... - strana 8










     

Maso, nápoje, drogerie... - strana 8

RECEPTY Vaříme s pivem Plzeňský špíz Pivní hustý gulášek Potřebujeme: 500 g předního hovězího masa 1/2 lžíce sádla 3 cibule 1 čerstvou papriku 2 rajčata sůl 1 a 1/2 lžíce hladké mouky mletý pepř mletou gulášovou papriku 1 dl světlého piva 2 lžíce kečupu 2 stroužky česneku 20 g slaniny • • • •• • • • • • •• • Postup: Maso nakrájíme na kousky a opečeme na rozpuštěném sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, papriku a rajčata, osolíme a dusíme v 1 l vody. Když je maso měkké a šťáva skoro vydušená, zaprášíme moukou, zasmahneme, vmícháme pepř, gulášovou papriku, pivo, kečup, utřený česnek a krátce podusíme. Gulášek podáváme s houskovým knedlíkem a posypeme kostičkami rozpuštěné slaniny. Nezapomeňme na sklenku dobře vychlazeného piva. Pramen a foto: Kotlík aneb Kuchařka Eldorádia, Nakladatelství DONA Potřebujeme: 300 g panenské vepřové 300 g svíčkové sůl pepř 300 g anglické slaniny 150 g moravské klobásy 120 ml rostlinného oleje 4 cibule 250 g červených kapií 12 stroužků česneku 2 dl 12° piva • • • • • • • • 2,5 dl světlého Postup: Rozinky namočíme na hodinu do piva, do kterého jsme přidali cukr. Kuře rozdělíme na porce, dáme do pekáčku a zalijeme pivem slitým z rozinek a smíchaným se 2 lžícemi oleje. Cibuli nakrájíme na kolečka, bůček na plátky, poklademe na porce kuřete a vše posypeme rozinkami. Pak opepříme, osolíme, doprostřed pekáčku dáme bobkový list a pečeme v troubě. Maso často obracíme a podléváme šťávou. Nakonec vmícháme pro chuť kousek másla a podáváme s brambory. Pokud je šťáva řídká, kuře vyjmeme, dáme do tepla a šťávu povaříme do zhoustnutí. Pramen a foto: Renata Zlatá, Nové rodinné recepty, Nakladatelství DONA Brn8, OZa8 / AMO8, APO8, AVY8, AJV8, CB8, Kla8 / - • Kuře na pivě Potřebujeme: 1 kuře 3 velké cibule 50 g rozinek 4 plátky uzeného bůčku piva máslo olej 1 lžíci cukru bobkový list pepř sůl • • • •• • Postup: Panenskou vepřovou a svíčkovou omyjeme a nakrájíme na malé medailonky. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme a s kousky slaniny a kolečky klobásy střídavě napichujeme na špíz. Ten vložíme do rozpáleného oleje, prudce opečeme ze všech stran a dáme do trouby dopéct. Ve výpeku společně orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka a pokrájené kapie a česnek. Zalijeme pivem a necháme krátce povařit. Dozlatova opečený špíz dáme na talíř a přelijeme pikantní šťávou s restovanou zeleninou. Pramen a foto: Kotlík aneb Kuchařka Eldorádia, Nakladatelství DONA ní kuře s rozinkami Piv • • • • • •• Potřebujeme: porce kuřete 3 cibule 1 stroužek česneku 3 dl piva 1 jablko 1 lžíci rajčatového protlaku máslo strouhanku cukr olej mletý černý pepř sůl • • • • • • •• •• • • Postup: Porce kuřete potřeme jemně česnekem, osolíme a opepříme. Osmahneme je na másle, přidáme nadrobno nasekanou cibulku, necháme ji zesklovatět a podlijeme mírně vodou. Dusíme, dokud není maso téměř měkké. Potom maso vyjmeme a do výpeku vmícháme lžíci strouhanky. Zředíme skleničkou piva, přidáme nastrouhané jablko, protlak nebo kečup, podle chuti ocukrujeme a dodusíme. Servírujeme s rýží přelité pivní omáčkou. Pramen a foto: František Kotrba: Slovenská kuchařka, Nakladatelství DONA MB8 / -