Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Pečínka

Platnost od 23.10. do 19.11.


Pečínka - strana 11










     

Pečínka - strana 11

Holoubě 00 479, 85* 550, HOLUB Lovecká sezona 1. 8.–31. 10. holub hřivnáč Holubi žijí téměř po celém světě a  na rozdíl od jiné pernaté zvěře jejich stavy stále rostou. Nejrozšířenějším druhem v  Evropě i  v  Čechách je holub hřivnáč, který váží 400–550 g, měří kolem 40 cm a ročně se ho u nás uloví zhruba 20 000 kusů. V mnoha zemích se holubi chovají na maso v halách nebo voliérách (Itálie, Francie, Maďarsko a USA). Gurmáni si na holubím mase cení především výrazného aroma. Zejména mladé kusy jsou lehce stravitelné a  vynikají křehkostí masa, které se může péct se zeleninou, vínem nebo nádivkou. Úprava holubího masa je velmi náročná, proto se holubi konzumují téměř výhradně v restauracích. Bažant si žádá slaninu dá slaninu. á lan ni Stehna a  prsa můžete prošpikovat špalíčky slaniny (necháte-li je předtím chvíli v  mrazničce, bude práce snazší), nebo jednoduše obalte maso slaninovými plátky. KŘEPELKA Lovecká sezona Celoročně Křepelky polní jsou malá, plachá zvířata, která výborně létají. Volně žijící křepelky polní a její poddruhy v posledních letech nemají vlivem velkoplošného zemědělství dostatek vhodných stanovišť a potravy a stávají se vzácným druhem. Jsou tedy chovány uměle na farmách i  kvůli vynikajícím vejcím, které neobsahují cholesterol. Mezi přední producenty patří Francie, Itálie, Španělsko a USA. Nejmenší druh pernaté zvěře (130–250 g při délce 15–20 cm) má jemné a  chutné maso. Zpravidla se připravuje vcelku, ale existuje mnoho receptů na úpravu samostatných stehýnek či prsou. Vtiskněte křepelce fran e ce r elllce france couzský šarm. Stačí místo nádivky použít několik kuliček hroznového vína, křepelku zabalit do slaniny a  upéct společně se zbytkem hroznu. Křepelka • původ: Francie – farmový chov • bal.: 2 ks, cca 400 g • cena za 1 kg 249,00 286, 35* KŘEPELKA PERLIČKA Perlička • původ: Francie – farmový chov • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg Lovecká sezona 16. 10.–31. 12. perlička obecná Perlička pochází z  Afriky, ale již několik staletí se chová jako užitková drůbež i  jako okrasný pták. Za své jméno vděčí bílým tečkám – perličkám, jimiž je poseto její tmavé peří. Volně žije spíše v suchých oblastech a v otevřených nížinách. Velké chovy jsou zejména ve Francii, velmi oblíbenou pochoutkou je také v Itálii. Perličky se porážejí ve věku šesti týdnů, kdy váží 1–1,3 kg. Jejich maso má nejnižší obsah tuku ze všech druhů drůbeže a  současně nejvyšší obsah bílkovin. V české kuchyni je perlička poněkud opomíjená, ale v  posledních letech dochází k jejímu znovuobjevení. Vynikající je s  nádivkou, před pečením však perličku raději obalte slaninou, aby maso nebylo vysušené. 155,00 178, 25* Perlička Supreme • původ: Francie • bal.: 2 ks = cca 350 g • cena za 1 kg 299,00 343, 85* Perlička – stehno ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU • původ: Francie • vakuově baleno • bal.: cca 300 g • cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH • původ: Francie – farmový chov • bal.: cca 400 g • cena za 1 kg 185,00 212, 75* 11 cE1323_06-13.indd 11 8.10.13 11:12