Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Pečínka

Platnost od 23.10. do 19.11.


Pečínka - strana 16










     

Pečínka - strana 16

• původ: Španělsko • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 194,90 235, 83* 149,90 181, Mikrosvín Mikulov Flower Line MERLOT Réserve des Vignerons SAUMUR A. O. C. • původ: Česká republika • původ: Francie • pozdní sběr • bal.: 750 ml • suché • cena za 750 ml • bal.: 750 ml 90 181,38* • cena za 750 ml 149, 38* 144,90 175, AW JA MEDAI • původ: Itálie • bal.: 750 ml • cena za 750 ml Coronas Torres PARIS • původ: Itálie • bal.: 750 ml • cena za 750 ml Conte Supremo CHIANTI RISERVA D. O. C. G. C V I EN 2010 2011 bodů Veglio Michelino & Figlio LANGHE NEBBIOLO D. O. C. E D´ O NA ÁL 85 LL R BK KU R Vinařství Spielberg FRANKOVKA & ANDRÉ • původ: Česká republika • pozdní sběr • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 229,90 278, 18* 33* 199,90 241, 88* Daňčí guláš: suché červené víno s tóny peckovin, koření a červené papriky, bohaté na tanin Jelení steak s brusinkovou omáčkou: suché červené, ideálně víno typu barrique s bohatou kořenitou vůní s nádechem dřeva a nakládaného ovoce Kančí kýta: plnější suché červené víno s nádechem peckovin a skořápek ořechů, s příchutí povidel, peckových jader a koření a s výraznější tříslovinou Mufloní kýta: plnější, dobře strukturované suché červené víno s intenzivní vůní lesních plodů a černého rybízu Nadívaná křepelka: suché červené či růžové víno s jemnou ovocností zralých třešní a pikantní kořenitostí Pečený bažant na červeném zelí: suché či polosuché červené víno s příjemnou vůní lesního bobulového ovoce (brusinky, jeřabiny) Srnčí hřbet: plnější suché červené víno s poddajnou tříslovinou a nevtíravou vůní sušených švestek, vanilkového lusku a koření Srnčí panenka s omáčkou demi-glace: suché plnější červené víno s jemnou vůní jalovce a drobných peckovin Srnčí paštika: polosuché či polosladké růžové nebo bílé víno s vůní zralého bobulového ovoce, s vyváženým poměrem cukru a šťavnatých kyselin Zajíc načerno: plnější suché jemné červené víno s vůní zralých švestek, s vysokou ovocností, nádechem koření a elegantním závěrem ZÁKLADNÍ VÝBĚR Ke zvěřině lze s úspěchem podávat červená, výraznější růžová či bílá vína. Pernatá a  srstnatá zvěř: lehčí až středně plná červená vína. Ta lehčí, pocházející z  chladnějších oblastí, by měla být svěží, s  decentní tříslovinou, s vůní višní, třešní, paprik a pepře. Neuděláte chybu s  kvalitním Rulandským modrým, An André, Frankovkou, Modrým Portugalem, Pinot Noir z Francie či Sangiovese z Itálie. Středně plná vína by měla být jemná a kořenitá s vůní lesního ovoce nebo černého rybízu. Hodí se Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Merlot či Nebbiolo, případně přívlastková vína z  jižní Moravy – pozdní sběr či výběr z hroznů. Spárkatá a  černá zvěř: plnější až plná červená vína, případně vína barrique s  vyšším obsahem alkoholu, bohatou chutí a s  tóny vyzrálého ovoce, především ostružin a  černého rybízu, vanilky, skořice, vzácného dřeva, tabáku a  kávy. Zkuste kvalitní Malbec, Syrah, Zinfandel, Nero d’Avola, Carmenère, Cabernet Sauvignon či Merlot z teplých oblastí. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH INSPIRUJTE SE Zdroj: časopis GASTRO 3/2012 Jelení guláš MRAŽENÉ • kostky • původ: Nový Zéland – farmový chov • bal.: 1 kg Kupon na Platnost kuponu: 23. 10. – 19. 11. 2013 25% SLEVU na Jelení guláš, bal.: 1 kg získáte na www.makro.cz/maso cE1323_14-15.indd 15 9.10.13 15:59