Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Pečínka

Platnost od 23.10. do 19.11.


Pečínka - strana 9










     

Pečínka - strana 9

Mufloní kýta bez kosti MUFLON MRAŽENÉ Lovecká sezona 1. 8.–31. 12. muflon, muflonka, muflonče Lovecká sezona 16. 5.–30. 9. srnec 1. 9.–31. 12. srna, srnče Srnec obecný je nejmenším a nejrozšířenějším zástupcem jelenovitých v Evropě. V přírodě nemá nepřátele a díky tomu se jeho stavy v  posledních letech značně zvýšily. Srnci žijí samotářsky nebo v malých rodinných tlupách, na zimu vytvářejí větší stáda. Dříve srnci v Čechách obývali převážně lesy, dnes je lze objevit po celé republice na volných pastvinách, v  zemědělských oblastech i  na okrajích měst. Většina srnčí zvěřiny na českém trhu pochází z tuzemských revírů. Srnčí červenohnědé libové maso s jemným aroma se těší velké oblibě i u strávníků, kteří se s  chutí zvěřiny teprve seznamují. Srnčí plec se nejčastěji dusí a peče vcelku. Hrudí a bok se hodí pro přípravu gulášů, ragú a  rolád, kýtu lze upéci nebo z  ní připravit steaky. Nejušlechtilejší částí je hřbet, který se peče celý, lze ho však použít také jako medailonky ideální pro minutkovou úpravu. Srnčí kýta bez kosti MRAŽENÉ DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 339,00 389, 85* Srnčí guláš MRAŽENÉ DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 159,00 182, 85* DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB MRAŽENÉ Srnčí plec • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 219,00 251, DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB 239,00 274, Původně žili mufloni v Asii, do Čech přišli v 16. století pravděpodobně z Rakouska. V druhé polovině 19. století byli vysazeni v oboře u Hluboké a odtud se rozšířili do dalších oblastí. Žijí ve skalách a na kamenitých půdách, kde si mohou obrušovat kopýtka. Živí se zejména trávou a listím. Mufloní maso je u milovníků zvěřiny populární, přesto se na jídelních lístcích objevuje zřídka. Nejchutnější je maso muflončat a  mladých kusů, skvělá jídla se však dají připravit i z dospělých zvířat, např. z  vykostěného, naporcovaného hřbetu. Mufloní plec se hodí pro přípravu gulášů, ragú nebo na dušení s kořením a  zeleninou. Šťavnatá mufloní kýta je vhodná pro pečení a přípravu steaků. 85* Mufloní plec MRAŽENÉ DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB 189,00 217, 35* Mufloní guláš MRAŽENÉ DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 139,00 159, 85* MRAŽENÉ PRASE DIVOKÉ Divočák – kýta bez kosti • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg Lovecká sezona 1. 8.–31. 12. kňour a bachyně 1. 1.–31. 12. sele a  lončák (mládě ve věku 5–24 měsíců) Prase divoké se řadí k  černé zvěři. Patřilo k  důležitým zdrojům obživy již v  mladší době kamenné. Divočáci byli rozšířeni v  Evropě, Asii a  severní Africe, žijí převážně v  listnatých a  lužních lesích v  tlupách tvořených jednou a více bachyněmi s mláďaty, kňouři jsou spíše samotáři. Vyhledávají bahniska, ryjí v zemi a živí se kořínky, červy, plži i zemědělskými plodinami. V Čechách byli divočáci v 18. století téměř vyhubeni a chovali se jen v oborách, dnes je lze potkat i ve volné přírodě. Kančí maso je tmavočervené, křehké, šťavnaté a  aromatické a  má vyšší obsah tuku než maso ostatní spárkaté zvěře. Obsahuje cenné bílkoviny a množství vitaminů a minerálů. Z kančí plece se připravuje ragú či guláš, pro minutkovou úpravu použijte medailonky z kýty, která se dá upéct i vcelku, např. se šípkovou omáčkou nebo se zelím. Velice chutný je kančí hřbet pečený v troubě, případně na otočném grilu. • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 225,00 258, 75* MRAŽENÉ Divočák – hřbet bez kosti • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 329,00 378, 35* Divočák guláš MRAŽENÉ • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg Divočák – plec bez kosti MRAŽENÉ • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 189,00 217, 35* 90 139, 89* 160, Divočák svíčková • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg 349,00 401, 35* MRAŽENÉ archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH SRNČÍ DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg MRAŽENÉ Srnčí hřbet s kostí/bez kosti • původ: Česká republika – lovená zvěř • vakuově baleno • cena za 1 kg od Vyzkoušejte netradiční úpravu kančího masa. čí Ke krátce osmahnutým medailonkům podávejte aromatickou ovocnou omáčku, kterou připravíte svařením jahodové zavařeniny, octa, cukru, skořice a pomerančové šťávy. 85* 429,00 493, 35* cE1323_06-13.indd 9 9.10.13 18:03