Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 23.10. do 5.11.


Čerstvé potraviny - strana 16










     

Čerstvé potraviny - strana 16

Ceviche z úhoře Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2000 g 1 398,00 Kč 500 g 7,45 Kč 500 g 9,95 Kč 250 g 17,95 Kč 750 g 22,42 Kč 10 g 10,39 Kč 100 g 12,92 Kč Název položky Úhoř čerstvý Jablka červená čerstvá Jablka zelená čerstvá Řapíkatý celer Citron na šťávu Sůl Fleur de Sel Olivový olej extra panenský Cena za jednu porci** : 147,91 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 3,5 hod 1. Ceviche je výborný, velmi osvěžující pokrm, který Vám obohatí jídelní lístek, zvláště při teplém počasí. Můžeme jej doplnit i trhanými saláty a čerstvým pečivem. 2. Tato úprava je velmi snadná, můžete ji aplikovat i na jiné druhy ryb. 3. Na marinování ceviche lze použít i šťávy z jiných citrusových plodů. P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO/METRO archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Jablka červená Úhoř říční 699,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 803,85 14 cF1323_01-16.indd 14 lat.: Anguilla anguilla vel.: 300+ g/ks původ: Česká republika, chov cena za 1 kg 14,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 17,14 odrůda: Šampion, Gloster, Jonagold vel.: příčný průměr 75+ mm bal.: karton cca 7 kg cena za 1 kg 129,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Mořská sůl 149,39 bal.: 125 g cena za 125 g 9.10.13 12:56 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Příprava úhoře: Chlazeného úhoře stáhneme z kůže a vykostíme. Filátka nakrájíme na větší kousky, vložíme do misky a zalijeme citronovou šťávou s třtinovým cukrem. Přikrytou misku dáme do chladničky asi na 3 hodiny odležet. Správně namarinované maso nám mírně zbělá. • Příprava doplňků k úhoři: Omytá jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na silnější hranolky a pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezčernala. Jablka neloupeme. Řapíkatý celer oloupeme škrabkou a nakrájíme na plátky asi 2 mm silné. Listy řapíkatého celeru nakrájíme na nudličky. Všechny připravené suroviny přidáme k namarinovanému masu úhoře a zamícháme. Dle potřeby osolíme a pokapeme olivovým olejem. • Servírování: Na talíř naaranžujeme do středu připravený salát ceviche. Nakonec jej pokapeme kvalitním olivovým olejem.