Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 23.10. do 5.11.


Čerstvé potraviny - strana 4










     

Čerstvé potraviny - strana 4

Legenda dorských hřebenatkách labra(mušle sv. Jakuba) o mpostela bý vá kém Santiago de Co Katedrála ve španěls ů lidí. Důvod návštev cílem desetitisíc ka ždoročním poutním odobně do 9. století, o místa sahá pravděp tohoto odlehléh a učedníka Jakuba y dostalo tělo Kr istov kdy se do této krajin endy mělo bý t tělo aršího). Podle leg (sv. Jakuba Větší ho/St tuře. nalezeno právě v las ie, ale lidé apoštola Jakuba o větví nejen z Franc má mnoh Svatojakubská cesta ch. ějších zemí včetně Če ale přicházejí i ze vzdálen co nejvíce kilometrů, ntiaga nejde o to ujít putování do Sa u s ostatními. Při krajin ě se upokojit a sdílet holi. cesta samotná – vnitřn poutníků na batohu či tšina Symbol mušle nosí vě Hřebenatka labradorská Halibut grónský filet Okouník mořský nekuchaný lat.: Placopecten megallanicus vel.: 30–40 ks/kg původ: USA, lov cena za 500 g lat.: Hippoglossus hippoglossus vel.: 300–600 g/ks původ: Dánsko, lov cena za 1 kg lat.: Sebastes marinus vel.: 0,5–1 kg/ks původ: Nizozemsko, lov cena za 1 kg 00 259, 297,85* PRO VELKOOBCHODNÍ STŘEDISKA HRADEC KRÁLOVÉ, ÚSTÍ NAD LABEM, ČESKÉ BUDĚJOVICE A LIBEREC NA OBJEDNÁVKU 00 339, 389,85* 00 209, 240,35* PRO VELKOOBCHODNÍ STŘEDISKA HRADEC KRÁLOVÉ, ÚSTÍ NAD LABEM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, PLZEŇ, LIBEREC A ZLÍN NA OBJEDNÁVKU ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Humr severský Sumec velký podkovy Ploskozubec modropruhý filet lat.: Nephros norvegicus vel.: 16–20 ks/kg původ: Dánsko, lov cena za 1 kg lat.: Silurus glanis vel.: 200–400 ks/kg původ: Česká republika, chov cena za 1 kg lat.: Scarus ghobban vel.: 0,5–1 kg/ks původ: Srí Lanka, lov cena za 1 kg ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU 00 369, 424,35* 00 269, 309,35* 00 499, 573,85* Sezona a dostupnost lovených ryb Každá ryba i mořské plody mají svou „sezonu“. Jedná se o období, kdy je možné ji lovit. Tato sezona může být neomezená, dlouhá nebo krátká (od několika dnů až měsíců v roce). Ustanovení délky sezony je v kompetencích států a různých mezinárodních vládních organizací. Tyto subjekty si kladou za cíl podpořit udržitelnost lovu a chovu ryb a plodů moře. Aby bylo docíleno udržitelnosti a dostupnosti, u některých druhů s velmi krátkým obdobím lovu se používá mrazení/rozmrazování. Hlavními důvody: • dostupnost (ryby/plody moře z větších vzdáleností nebo mají krátkou lovnou sezonu), jedná se např. o chobotnice, candáta, mečouna, kalamáry • zachování chuťových a vizuálních vlastností (používá se hluboké zamrazení, až -60 °C) • zkrácení doby úpravy (např. u chobotnice je toto velkou výhodou, jelikož se zamrazením naruší její maso a stává se křehčí, a tedy snadnější pro tepelnou úpravu a konzumaci) archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 135 CHOBOTNICE Chobotnice obecná kuchaná (Octopus vulgaris) lat.: Octopus vulgaris vel.: 450–900 g/ks původ: Indonésie, lov cena za 1 kg Kuchaná Lov Oblast: Nekuchaná Chov Cena za kg 00 269, 309,35* 4 MakMet_Vanoce2013_podval_200x25.indd 1 cF1323_01-16.indd 4 10000_MAKRO_METRO_Vanoce2013_podval_200x25.indd 3 Cena bez DPH: Cena s DPH: ks Speciální podskupinu tvoří farmované krevety – vzhledem k rychlejším biologickým procesům (čerstvé vydrží zhruba jeden den) se zamražují (prodlužuje se tím přirozeně trvanlivost) nebo blanšírují. Blanšírované krevety slouží po otevření k přímé konzumaci (např. do salátů apod.). Rozmrazování potravin je technologický postup, který je zahrnut ve výrobním procesu potravinářských podniků. Vzhledem ke své povaze musí tento postup výroby potravin splňovat legislativní požadavky a musí být prováděn pod veterinárním dozorem. Nelze zaměňovat s domácím rozmrazováním. Tento proces je obvyklý v tradičních rybářských zemích jako je Francie, Itálie atd. V MAKRO naleznete tyto produkty označeny uvedeným piktogramem. INSPIRACE PRO VAŠE PODNIKÁNÍ 4.10.13 10:47 9.10.13 16:22 6.9.13 15:02 MakMet_V 10000_MA