Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Kuřecí prsní řízky

Platnost od 23.10. do 5.11.


Kuřecí prsní řízky - strana 3










     

Kuřecí prsní řízky - strana 3

Legenda radorských o hřebenatkách lab (mušle sv. Jakuba) ostela bý vá kém Santiago de Comp Katedrála ve španěls ů lidí. Důvod cílem desetitisíc každoročním poutním děpodobně lého místa sahá prav návštev tohoto odleh lo tělo Kristova  této krajiny dosta do 9. století, kdy se do o). Podle Jakuba Většího/Staršíh učedníka Jakuba (sv. nalezeno právě apoštola Jakuba legendy mělo bý t tělo v lastuře. z Francie, má mnoho větví nejen Svatojakubská cesta zemí včetně Čech. e vzdálenějších ale lidé přicházejí i z nejvíce aga nejde o to ujít co Při putování do Santi ě se upokojit motná – vnitřn kilometrů, ale cesta sa nosí většina tními. Symbol mušle a sdílet krajinu s osta holi. poutníků na batohu či Halibut grónský filet Hřebenatka labradorská lat.: Placopecten megallanicus vel.: 30–40 ks/kg původ: USA, lov cena za 250 g 259, 00 297,85* lat.: Hippoglossus hippoglossus vel.: 300–600 g/ks původ: Dánsko, lov cena za 1 kg Pstruh duhový kuchaný 339, 00 389,85* lat.: Oncorhynchus mykiss vel.: 200–350+ g/ks původ: Rakousko, Česká republika, chov, cena za 1 kg 135,00 155,25* FILET BEZ KOSTÍ A KŮŽE lat.: Penaeus vannamei vel.: 40–60 ks/kg původ: Ekvádor, chov cena za 500 g Claresse filet Sumec velký podkovy Krevety celé nevařené 159, 00 182,85* lat.: Silurus glanis vel.: 200–400 ks/kg původ: Česká republika, chov cena za cena za 1 kg ena 269,00 309,35* lat.: Heterobranchus longifilis x clarias gariepinus vel.: 100–400 g/ks původ: Nizozemsko, chov ce cena cena za 1 kg 189,00 217,35* 0.13 16:22 9.13 10:47 Každá ryba i mořské plody mají svou „sezonu“. Jedná se o období, kdy je možné ji lovit. Tato sezona může být neomezená, dlouhá nebo krátká (od několika dnů až měsíců v roce). Ustanovení délky sezony je v kompetencích států a různých mezinárodních vládních organizací. Tyto subjekty si kladou za cíl podpořit udržitelnost lovu a chovu ryb a plodů moře. Aby bylo docíleno udržitelnosti a dostupnosti, u některých druhů s velmi krátkým obdobím lovu se používá mrazení/rozmrazování. Hlavními důvody: • dostupnost (ryby/plody moře z větších vzdáleností nebo mají krátkou lovnou sezonu), jedná se např. o chobotnice, candáta, mečouna, kalamáry • zachování chuťových a vizuálních vlastností (používá se hluboké zamrazení, až -60 °C) • zkrácení doby úpravy (např. u chobotnice je toto velkou výhodou, jelikož se zamrazením naruší její maso a stává se křehčí, a tedy snadnější pro tepelnou úpravu a konzumaci) Speciální podskupinu tvoří farmované krevety – vzhledem k rychlejším biologickým procesům (čerstvé vydrží zhruba jeden den) se zamražují (prodlužuje se tím přirozeně trvanlivost) nebo CHOBOTNICE blanšírují. Blanšírované krevety slouží po otevření k přímé konzumaci (např. do salátů apod.). (Octopus vulgaris) Rozmrazování potravin je technologický postup, který je zahrnut ve výrobním procesu Kuchaná Lov Oblast: potravinářských podniků. Vzhledem ke své povaze musí tento postup výroby potravin splňovat Nekuchaná Chov Cena za kg ks legislativní požadavky a musí být prováděn pod veterinárním dozorem. Nelze zaměňovat Cena bez DPH: Cena s DPH: s domácím rozmrazováním. Tento proces je obvyklý v tradičních rybářských zemích jako je Francie, Itálie atd. V MAKRO naleznete tyto produkty označeny uvedeným piktogramem. 135 Chobotnice obecná kuchaná archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH × Uvedená cena je již po slevě. Sezona a dostupnost lovených ryb lat.: Octopus vulgaris vel.: 450–900 g/ks původ: Indonésie, lov cena za 1 kg 269,00 309,35* INSPIRACE PRO VAŠE PODNIKÁNÍ MakMet_Vanoce2013_podval_200x25.indd 1 cS1323_01-15.indd 3 10000_MAKRO_METRO_Vanoce2013_podval_200x25.indd 3 4.10.13 10:47 9.10.13 16:22 6.9.13 12:21