Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Kuřecí prsní řízky

Platnost od 23.10. do 5.11.


Kuřecí prsní řízky - strana 6










     

Kuřecí prsní řízky - strana 6

Exkluzivně v Horeca Select Black Label Původní receptura pravost a kvalita Párky dle tradiční receptury Horeca Select párky se vyrábějí podle staré receptury známé už od 70. let minulého století. V té době ještě nebyly rozšířené přídatné látky, jako jsou v dnešní době. Maso na výrobu HS párků se třídí pouze z masa českých chovů, hlavní důraz při výběru masa je kladen na čerstvost, kvalitu a hygienu. V klimatizovaných prostorách bourárny se z plnohodnotných částí chlazeného hovězího a vepřového masa určeného pro prodej připraví tzv. výrobní maso (nahrubo nakrájené) potřebné na výrobu párků.Tato výrobní masa se dochlazují na teplotu okolo 0 °C. Dalším krokem při výrobě Horeca Select párků je tzv. „prátování“. Prátování je rozpracování hrubých kusů hovězího masa do jemné kašovité hmoty za použití solicí směsi a ledu. Po odležení prátu se přidá podíl vepřového masa, který se jemně rozemele, vymíchá se se směsí přírodního koření a soli na řezacím a míchacím zařízení, tzv. kutru. Dílo se naráží do předem připravených přírodních skopových střívek na narážecím stroji na požadovanou hmotnost jednotlivých nožiček. Výrobek se navěsí na nerezové udírenské koše, kde se posléze zaudí teplým kouřem na teplotu min. 70 °C ve středu výrobku. Výrobek je tepelně opracován po 10 minutách vaření a uzení. Párky vídeňské, vídeňské se sýrem, debrecínské, banketky bal.: 550 g cena za 550 g 90 89, 103,39* Po tepelném opracování se výrobek neprodleně zchladí na požadovanou teplotu 5 °C. Za obvyklé přídatné látky (tzv. „éčka“) lze považovat ty, jejichž použití výrobek nefalšuje a nezlevňuje, ale zlepšuje jeho užitnou hodnotu – např. barvu, brání množení škodlivých mikroorganismů, čímž přispívá k bezpečnosti potravin a jejich delší údržnosti. Ovšem nadměrné používání éček může zakrývat nižší kvalitu výrobku. Obecně lze tedy říci, že čím více masa a méně přídatných látek, tím kvalitnější výrobek. Na druhou stranu je nevýhodou těchto výrobků jejich kratší údržnost po otevření balení a po již velmi krátké době mohou u výrobku nastat barevné změny (výrobek šedne, časem až zelená). Používání aditiv v potravinářském průmyslu upravuje vyhláška č. 4/2008 Sb., a nařízení ES 1333/2008 o potravinářských přídatných látkách. Plné znění můžete najít na http://aplikace. mvcr.cz/archiv2008/ sbirka/2008/2008.html a http://eur-lex.europa. eu/RECH_naturel.do. Hotový výrobek se po vychlazení zabalí do ochranné atmosféry (směs kyslíku a dusíku), která zajistí čerstvost a nezávadnost výrobků v neporušeném obalu za skladovacích podmínek do 4 °C po celou dobu garance, opatří se etiketou s údaji dle platné legislativy a následně se expeduje k zákazníkovi. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Přídatné látky – dobrý sluha, nebo zlý pán? 6 cS1323_01-15.indd 6 8.10.13 12:27 MakMet_V 10000_MA