Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Mikulášská nadílka

Platnost od 24.10. do 30.10.


Mikulášská nadílka - strana 6










     

Mikulášská nadílka - strana 6

Ovoce, zelenina Tradiční moučník pro podzimní dny Výběr nejlepšího ovoce a zeleniny z Globusu. ová Martina Lebed PRODEJCE HYPERMARKET JENIŠOV Paprika žlutá volná 1 kg 34, 90 Citróny volné 1 kg 49,90 30 % Cibule kuchyňská červená volná Česká republika 1 kg Cibulka lahůdková svazek Česká republika 1 ks 6 9, 90 7, 90 19,90 29,90 nová sklizeň Kaki 1 ks Mrkev s natí svazek Česká republika 1 ks 33 % 9,90 7,90 Tažený jablečný štrúdl K posezení u kávy nebo čaje si upečte pravý tažený jablečný štrúdl. Ingredience na těsto: 280 g hladké mouky, 100 ml teplé vody, 2 lžíce oleje, ½ lžičky citronové šťávy nebo octa, 1 velké vejce, špetku soli, 100 g rozpuštěného másla Ingredience na náplň: 10 jablek (přibližně 1 kg po očištění), 4 lžíce strouhanky, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžičku mleté skořice případně rozinky nebo sekané vlašské ořechy Do mísy prosijte mouku a utvořte v ní důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a citronovou šťávu a vlijte do důlku. Připravte měkké, nepříliš lepivé těsto, z kterého vytvořte nízký bochánek a nejméně na půl hodiny ho schovejte pod nahřátý hrnec. Mezičas využijte k přípravě jablek – oloupejte je a nakrájejte na tenké plátky. Z odpočatého těsta odkrojte polovinu, zbytek (na druhý štrúdl) vraťte pod hrnec. Odkrojenou část rozválejte na lehce pomoučněné podložce na co nejtenčí obdélník, poté přeneste na čistou utěrku nebo ubrus a začněte plát vytahovat hřbety rukou.Těsto vytahujte do všech směrů, dokud jím není dobře vidět vzor na utěrce. Nakonec odkrojte případné silnější okraje. Potřete plát rozpuštěným máslem, trochu posypte strouhankou a rozprostřete na něj polovinu jablek. Z každé strany přitom nechte volný asi dvoucentimetrový okraj.Takto připravený štrúdl poprašte cukrem i skořicí, a pokud máte rádi rozinky nebo ořechy, přidejte také je. S pomocí utěrky, která leží pod těstem, začněte závin postupně rolovat, a to od kratší strany. Až dojdete na konec, přeneste ho na utěrce na plech a nechte na něj závin sklouznout tak, aby část se spojem skončila vespod. Pak zahněte okraje dolů a celý závin opět potřete máslem. S druhou polovinou těsta postupujte stejně. Závin pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, u horkovzdušné na 180 °C, cca padesát minut až hodinu.V průběhu pečení i po vytažení z trouby závin potírejte rozpuštěným máslem. Jablka Šampion skládaná, Česká republika 19,90 Kč/kg