Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Vánoční dárky dětem

Platnost od 31.10. do 6.11.


Vánoční dárky dětem - strana 9










     

Vánoční dárky dětem - strana 9

Pultový prodej Tradiční řecká Feta je čerstvý bílý sýr vyrobený z pasterizovaného ovčího a kozího mléka naložený v slaném nálevu. Je vhodný na gril, do teplé i studené kuchyně - jeho pikantní chuť obohatí každý pokrm. Vyzkoušejte náš tip na podzimní salát s fetou. Křupavý salát z červené řepy s jablky a fetou Ingredience: 20 dkg sýra Feta, 2 ks červené řepy 4 lžíce panenského olivového oleje, 1 snítka čerstvé máty, 1 ks citronu, 2 jablka (vhodná odrůda Golden delicious), podle chuti sůl a pepř. Postup: Menší červené řepy oloupeme a nakrájíme na hodně tenké nudličky. Stejně nakrájíme jablka zbavená jadřinců. Na zálivku rozšleháme olej s citronovou šťávou a mírně osolíme. Před servírováním salát zlehka promícháme. Přelijeme zálivkou, posypeme lístky máty, rozdrobenou fetou a čerstvě mletým pepřem. Jihočeská Niva 50% t.v s. přírodní zrající sýr bez použití stabilizátorů a chemických přísad, vyrábí se tradičním způsobem 100 g 15, 90 20, 90 Feta 43% t.v.s. 29,90 Kč/100 g 14, Eidam uzený 30 % t. v s. 90 polotvrdý sýr, chuť i vůni má výraznou po uzení přírodním bukovým kouřem, tzv. neutrální sýr, hodí se do teplé i studené kuchyně, vhodné bílé a červené víno, pivo K lahodným salátům z naší nabídky stačí doplnit už jen pečivo z naší pekárny a máte skvělou chutnou svačinku. 100 g 5,90 Vajíčkový salát Palmeta 8,90 Vlašský salát 100 g Excelent 45 % t. v s. různé druhy sýr polotvrdého eidamského typu, ochucený pepřem, česnekem nebo pažitkou, oceněn značkou Klasa 100 g 17,90 24,90 Okoun nilský filet jsou bez kůže a vykostěné, mají nízký obsah tuku a vyznačují se velmi jemnou chutí, filety lze smažit na přírodní způsob, zapékat, grilovat nebo připravovat na páře 100 g 26, 90 100 g 34,90 Gran Moravia 35,90 48 % t. v s. tvrdý sýr typu parmazán, nasládlá chuť, vhodné bílé víno, oceňen značkou Klasa 100 g 100 g 44, Ingredience (4 porce): 600g filetů okouna nilského, 1/2 citronu, 20g petrželky, 1kg brambor, 125g salátu polníček, 125g cherry rajčat, máslo, strouhanka, sůl, pepř, olivový olej, ocet balsamiko, dijonská hořčice, šalvěj, mléko. Příprava: Rozehřejeme troubu na 225°C. Oloupeme a uvaříme 1kg brambor v osolené vodě. Nasekáme 20g petrželky najemno. Pekáč vymažeme 1/2 lžící másla a rozložíme do něj 600g filetů. Ochutíme je 1 lžičkou soli, špetkou pepře a zakápneme šťávou z 1/2 citronu. V misce smícháme 1 lžičku šalvěje, nasekanou petrželku a špetku soli se 4 lžícemi strouhanky. Směsí posypeme plátky ryby a přidáme na ně malý kousek másla. Pečeme v troubě pod alobalem 15 minut (posledních 5 minut bez alobalu). V salátové míse smícháme 3 lžíce olivového oleje, 1,5 lžíce octa balsamiko, 1 lžičku dijonské hořčice, špetku soli a pepře. Přidáme 125g salátu polníček, 125g cherry rajčat nakrájených napůl a promícháme. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme ohřáté mléko a našleháme. Filety podáváme s bramborovou kaší a salátem. Recepty se všemi potřebnými surovinami až do domu objednávejte na www.rodinokveceri.cz. Garantem kvalitních a čerstvých potravin je hypermarket Globus. 11,90 15,90 90 Filet okouna nilského s bylinkovou krustou Praha - Černý Most, Praha - Čakovice Salát ala krab s jogurtem Matjesy v oleji 100g 13,90 19,90 -30 % 11