Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 12










     

Česká klasika - strana 12

Huspenina Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Huspenina: Vepřové koleno 1300 g 84,37 Kč Vepřové nožičky 1300 g 51,87 Kč 100 g 1,49 Kč Sůl kamenná 30 g 0,46 Kč Ocet kvasný 100 g 0,59 Kč Horeca Select Bobkový list 1g 1,50 Kč Horeca Select Pepř černý, celý 1g 0,31 Kč Horeca Select Nové koření, celé 1g 0,41 Kč Mrkev 100 g 0,99 Kč Celer bulva 100 g 1,49 Kč Petržel kořen 70 g 1,67 Kč Horeca Select Petržel hladkolistá 10 g 1,46 Kč Cibule bílá 800 g 17,52 Kč Cukr třtinový 80 g 3,82 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Horeca Select Cibule žlutá Nakládaná cibule: Sůl 3h 0,12 Kč Hořčičné semínko Obtížnost: 8g 0,1 g 0,02 Kč Vinný ocet, bílý 120 g 3,40 Kč Horeca Select Bobkový list 0,1 g 0,15 Kč Cena za jednu porci** : 17,16 Kč Pracovní postup: Příprava huspeniny: • Vepřové koleno a nožičky důkladně očistíme od štětin, opláchneme v několikrát vyměněné vodě. Následně je dáme vařit doměkka v osolené vodě spolu s kořením, oloupanou cibulí a očištěnou zeleninou. Maso vyjmeme a necháme vychladnout. Poté je vykostíme a nakrájíme na kostky. Vývar přecedíme přes plátýnko, které nám zadrží vysráženou bílkovinu a přebytečný tuk. Kůže nameleme a zalijeme je přecezeným vývarem z kolen a nožiček. Přidáme nakrájenou zeleninu, překrájené listy hladkolisté petržele, dochutíme solí, octem a sebereme z hladiny tuk. Necháme vše vychladnout. Po vychladnutí nalijeme do forem, které jsme vyložili tenkou fólií, a necháme důkladně vychladit a zatuhnout, nejlépe přes noc. Nakládaná cibulka: • Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci si mezitím zavaříme vinný ocet, vodu spolu s cukrem, solí, hořčičným semínkem a bobkovým listem. Vše svaříme na polovinu. Do vzniklého ochuceného láku přidáme na plátky nakrájenou cibuli, lehce povaříme a ponecháme ji v ochuceném láku vychladnout (můžeme ji i zavařit a konzervovat). Servírování: • Správně připravená huspenina po vychladnutí a vyklopení z formy krásně drží tvar a lze ji krájet jako paštiku. Plátky pak aranžujeme na talíř, doplníme ji nakládanou cibulkou a pečivem. PLATNOST PRODEJNÍ CENY 14 DNŮ OD 6. 11. DO 19. 11. 2013 Cibule kuchyňská velká Chléb Zábrdovický bal.: 500 g cena za 1 ks 90 14,17,14* vel.: příčný průměr 80+ mm původ: Nizozemsko bal.: síť 10 kg cena za 1 kg 90 14,17,14* Ocet bal.: 8× 1 l cena za 1 l 90 5,6,79* 12 cR1324_01-18.indd 12 23.10.13 13:00