Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 14










     

Česká klasika - strana 14

Kroupové jelítko, brambory „na loupačku“, kysané zelí Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Jelítko: Vepřová hlava s kostí 2000 g 85,80 Kč Vepřový výřez z plece 400 g 31,96 Kč Vepřový bok bez kosti 300 g 29,07 Kč 1g 0,31 Kč Horeca Select Pepř černý, mletý 4,38 Kč 600 g 16,75 Kč Horeca Select Cibule žlutá 250 g 3,73 Kč Horeca Select Sádlo škvařené archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 200 g Houska (nebo řeznická buchta) archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tučný vývar z vařeného masa 100 g 3,70 Kč Horeca Select Majoránka čerstvá 1g 0,71 Kč Horeca Select Nové koření, mleté 1g 0,41 Kč Kroupy střední 100 g 0,83 Kč 1200 g 12,00 Kč Česnek český 60 g 9,59 Kč Sůl kamenná 17 g 0,26 Kč Vepřová krev (přímo od řezníka) Brambory na loupačku: Horeca Select Brambory varný typ B 10,53 Kč Sůl kamenná 3g 0,05 Kč 500 g 10,95 Kč Horeca Select Cibule žlutá 300 g 4,47 Kč Horeca Select Sádlo škvařené 4h 23,85 Kč 80 g Horeca Select Kysané zelí Obtížnost: 1500 g Máslo 82 % 200 g 7,40 Kč 1g 0,18 Kč Kysané zelí: Pracovní postup: Horeca Select Hořčičné semínko Příprava jelítek: Cukr krupice 50 g 1,13 Kč • Očištěnou a omytou vepřovou hlavu, plec a bůček uvaříme ve vývaru doměkka. Uvařenou hlavu Sůl kamenná 8g 0,10 Kč vyjmeme z vývaru a ještě teplou ji vykostíme. Následně maso překrájíme na jemné kousky. NejCena za jednu porci** : 25,81 Kč lépe den předem namočené kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. V hrnci, na špeku, orestujeme najemno nakrájenou cibuli doměkka, přidáme veškeré koření, znovu orestujeme, přidáme uvařené, propláchnuté a okapané kroupy, které zalijeme vepřovou krví. Dobře promícháme a necháme vsáknout. Řeznickou housku zbavíme kůrky a nakrájíme na malé kostičky, přelijeme vepřovým vývarem. Najemno nakrájené maso přidáme do směsi a dosolíme. Vymícháme vše v takzvaný prejt. Tím plníme propláchnutá tlustá střeva, konce uzavřeme špejlí. Jelítka vkládáme do vařícího vývaru, po chvilce teplotu snížíme asi na 85 °C. Jelítka takto vaříme asi 15 minut. Jakmile uvařená jelítka vyplavou na povrch, vyjmeme je z vývaru. Špejlí jedno jelítko ve středu propíchneme, a je-li vařené, vytéká krví nezbarvená šťáva a špejle zůstane čistá. Uvařená jelítka vyjmeme drátěným cedníkem, opláchneme je ve studené vodě a rozložíme vedle sebe. Občas jelítka otočíme. Vychladlá jelítka uložíme do chladničky (chladicího boxu) a jsou připravena k dalšímu použití. Příprava opékaných jelítek: • Jelítko nejdříve pomalu ohříváme na páře při teplotě 75 °C asi 15 minut. Pak prohřáté jelítko opékáme na sádle. Příprava brambor: • Neoloupané, pečlivě omyté brambory uvaříme doměkka a poté ihned oloupeme. Tipy kuchaře: Příprava zelí: Brambory „na loupačku“ se • Kysané zelí lehce propláchneme dle chuti a překrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Část cibule lehce orestujevytratily z našich jídelníčků. me na sádle, vložíme překrájené zelí, podlijeme a podusíme tak spolu s cukrem, solí a hořčičným semínkem. Jsou jednoduché a dobré. Záleží Servírování: na správné volbě odrůdy brambor. • Na nahřátý talíř rozlomíme oloupané brambory, doplníme ochuceným kysaným zelím a opečeným jelítkem. Brambory a zelí mírně omastíme rozpuštěným sádlem. Linie Melodie Linie Praha • porcelán 99 cena od 169,205,69* • evergreen z roku 1992 • splňuje nejvyšší nároky elegantnosti a užitečnosti cena od 99 199,241,99* Linie příborů Scandic • nerezavějící ocel • bal.: 12 ks cena od 99 59,72,59* 14 cR1324_01-18.indd 14 23.10.13 13:00 8605_MA