Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 17










     

Česká klasika - strana 17

Hovězí pečeně na smetaně s karlovarským knedlíkem Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Maso: 1300 g 255,97 Kč 150 g 8,99 Kč 15 g 0,23 Kč Slanina bez kůže 200 g 11,98 Kč Olej slunečnicový 150 g 4,43 Kč Horeca Select Cibule žlutá 250 g 3,73 Kč Mrkev 200 g 1,98 Kč Celer bulva 200 g 2,98 Kč Petržel kořen 100 g 2,39 Kč 1g 0,41 Kč Hovězí kýta chlazená Slanina bez kůže Sůl kamenná archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Omáčka: Horeca Select Nové koření, celé Horeca Select Pepř černý, celý Obtížnost: 2 h 30 min 1g 0,31 Kč Horeca Select Bobkový list 0,25 g 0,37 Kč Hořčice plnotučná 100 g 1,40 Kč Vinný ocet bílý 50 g 1,42 Kč RIOBA cukr třtinový Golden Demarara 50 g 3,00 Kč Sůl kamenná Pracovní postup: Hovězí vývar vlastní výroba Horeca Select Tymián čerstvý 10 g 0,15 Kč 1000 g 30,63 Kč 10 g 4,63 Kč Příprava masa: Brusinky sterilované 50 g 4,34 Kč • Hovězí kýtu si rozkrájíme na jednotlivé šály, které protkneme slaninou šikmo po vlákně, aby Máslo 82 % 100 g 13,16 Kč při porcování měl každý plátek masa atraktivní mozaiku. Každý váleček masa zdrezírujeme Mouka hladká 150 g 1,58 Kč potravinovým provázkem, aby maso dobře drželo tvar a porce byly po tepelné úpravě stejné. Horeca Select Smetana 30 % 300 g 20,07 Kč Takto připravené maso opečeme ze všech stran na malém množství oleje. Po opečení maso Citron na šťávu 30 g 0,90 Kč vyjmeme z pánve. Pomeranč na šťávu 30 g 0,96 Kč Příprava zeleninového základu: Karlovarský knedlík: Žemle 1000 g 27,91 Kč • Kořenovou zeleninu očistíme a  nakrájíme na  tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme naMléko 400 g 5,40 Kč drobno a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Do pánve po opečení masa vložíme kostičky Vejce 200 g 9,40 Kč slaniny a pozvolna je vytavíme. Jakmile jsou jakoby skleněné, přidáme plátky kořenové zeleHrubá mouka 110 g 1,16 Kč niny a pozvolna ji restujeme. Částečně orestovaná zelenina lehce změní barvu dorůžova. Poté Sůl 15 g 0,23 Kč přisypeme nakrájenou cibuli, popřípadě trochu oleje a restujeme do nazlátlé barvy. Přidáme Horeca Select Petržel listová 100 g 14,60 Kč sůl, cukr necháme rozpustit a lehce zkaramelizovat spolu s hořčicí a brusinkami. Zalijeme Máslo 82 % 70 g 9,21 Kč vinným octem, necháme částečně odpařit a až v tomto momentě zalijeme připraveným výMuškátový květ mletý 1g 0,74 Kč varem. Zavaříme, přidáme celé koření uzavřené ve speciálním cedníčku a dochutíme snítkou tymiánu. Poté vložíme maso a dusíme doměkka. Máme-li maso měkké, vyjmeme ho a doCena za jednu porci** : 44,46 Kč hotovíme omáčku. Příprava omáčky: • Zeleninový základ zahustíme máslovou jíškou, kterou jsme si připravili předem. Konzistence je hustě tekoucí, množství omáčky upravíme vývarem. Omáčku pozvolna prováříme za občasného míchání asi 15 minut. Pak přilijeme převařenou smetanu, kterou omáčku zjemníme. Nakonec omáčku buď propasírujeme, nebo rozmixujeme a dochutíme solí, citronovou a pomerančovou šťávou. Příprava knedlíků: • Žemle nakrájíme na kostičky. Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Do žloutků přidáme trochu mléka a přisypeme hrubou mouku, sůl, nasekanou petržel, muškátový květ a za stáleho míchání metlou vypracujeme hladké těstíčko, které smícháme s vyšlehanými bílky. Tuto hmotu promícháme s kostičkami žemlí. Tvarujeme buď klasický váleček, nebo libovolné tvary knedlíků. Vaření knedlíků: • Karlovarský knedlík se dříve vařil klasicky v ubrousku a na páře. Dnes se používá kuchyňská fólie, do které knedlík zabalíme a na koncích uděláme uzel. Případně ještě můžeme zabalit do alobalu a následně vaříme. Knedlík průměru cca 5 cm se vaří cca 28 minut na páře v konvektomatu při 99 °C. Po uvaření necháme knedlík vychladnout ve fólii a porcujeme jej dle potřeby. Linie nožů Profi Line • nůž zhotovený z chrom-molybden-vanadiové oceli odolný vůči korozi • dokáže si dlouhodobě udržet své perfektní ostří cena od 99 119,145,19* Krájecí deska Horeca Select • velikost GN 1/1 • různé barvy 99 319,387,19* 16 cR1324_01-18.indd 16 23.10.13 13:01