Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 24










     

Česká klasika - strana 24

Guláš z divočáka s chlupatým knedlíkem Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Maso: Divočák plec 2000 g 390,00 Kč Horeca Select Cibule žlutá 1000 g 14,90 Kč 100 g 18,30 Kč Česnek čerstvý Horeca Select Paprika mletá Vývar z hovězích kostí vlastní výroba Hladká mouka Slanina bez kůže (špek) archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Horeca Select Majoránka čerstvá Rajský protlak Horeca Select Bobkový list Horeca Select Sádlo vepřové škvařené Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý mletý Chléb 50 g 18,79 Kč 500 g 15,32 Kč 80 g 0,84 Kč 150 g 8,99 Kč 4g 2,83 Kč 150 g 3,33 Kč 1g 1,50 Kč 150 g 5,55 Kč 20 g 0,30 Kč 3g 0,92 Kč 400 g 7,30 Kč 2g 0,66 Kč 2000 g 29,80 Kč 50 g 2,35 Kč Mouka hrubá 600 g 6,30 Kč Sůl kamenná 30 g 0,46 Kč 200 g 7,40 Kč 300 g 5,67 Kč Horeca Select Kmín drcený Chlupatý knedlík: Horeca Select Brambory varný typ B Obtížnost: 2 h 30 min Vejce Horeca Select Sádlo vepřové škvařené Pracovní postup: Smažená cibulka: Horeca Select Cibule žlutá Příprava guláše: Olej na smažení 500 g 14,75 Kč • Plec odblaníme a maso nakrájíme na kostky o hmotnosti 40 g. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobDoplněk: né pravidelné kousky. V kastrolu rozpustíme sádlo, vložíme na ně kostičky slaniny, cibuli a restujeme Horeca Select Petržel hladkolistá 5g 0,73 Kč do zlaté barvy. Jakmile se nám stane, že v nějakém místě se cibule připéká, základ lehce zastříkneCena za jednu porci** : 55,70 Kč me vodou, napečené kousky odvaříme a pokračujeme v restování. Máme-li základ zlatavý, přidáme protlak, snížíme příkon a pozvolna jej orestujeme. Délka restování se řídí množstvím připravovaných porcí. Orestovaný protlak je lesklý, odděluje se od tuku. Pak přidáme maso a důkladně je orestujeme. V případě, že připravujeme velký počet porcí, tak si nejdříve orestujeme maso, vyjmeme ho a na výpeku Tipy kuchaře: připravujeme dál základ. Orestované maso posypeme mletou paprikou a dále důkladně orestujeme. Teprve 1. Při přípravě základu se zelenina s cibulí jen poté základ zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem, strouhaným česnekem a drceným občas zamíchá, nemíchá se stále, neboť se kmínem. Guláš přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme kovovým podběrákem. Do zátak nestačí opékat. kladu postupně přisypáváme strouhaný tvrdý chléb a tím guláš zahustíme. Konzistence je hustě tekoucí. 2. Nok tvarujeme dvěma lžícemi nebo lžící Nakonec guláš dochutíme překrájenými lístky čerstvé majoránky. a dlaní. Příprava chlupatého knedlíku: 3. Chlupatý knedlík musí být měkký, nesmíme • Nejdříve si připravíme pracoviště. V kastrolu si dáme vařit dostatečné množství osolené vody. Hned do těsta neustále přidávat mouku. vedle kastrolu si postavíme nádobu se studenou vodou a nádobu s rozpuštěným sádlem. Připravíme 4. Vídeňská cibulka se obaluje v hladké mouce. si také podběrák na vyndavání knedlíků a nádobu na promaštěné knedlíky. Pak začneme připravovat knedlíky. Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme je, necháme zchladnout a pak je nastrouháme na jemném struhadle. Druhou polovinu oloupeme a syrové nastrouháme do studené vody, aby nám nezčernaly. Syrové brambory pečlivě vymačkáme, přidáme do nádoby k vařeným bramborám, posypeme je moukou a lehce prsty promísíme. Pak do sypkých brambor přidáme vejce, sůl a opatrně zlehka promícháme – nemačkáme! Stále máme sypkou hmotu, z níž odebíráme kousky, které nejdříve v dlani individuálně zpracujeme, jakmile hmotu zmáčkneme, vymačkáme z brambor vodu a těsto je tvárné. Musíme to dělat POSTUPNĚ, jinak je těsto netvarovatelné! Zpracovaný díl těsta vložíme na polévkovou lžíci a vytvarujeme nok. Nok musíme řádně utáhnout, aby se nerozvařil. Pěkně zpracovaný nok vhodíme do pozvolna se vařící vody, uvařený je tehdy, když vyplave na povrch. Podběrákem ho vyjmeme, protáhneme ho studenou vodou, aby se zatáhl, a pak ho ponoříme do sádla. Omaštěný knedlík skládáme do připravené nádoby. Tímto způsobem průběžně uvaříme všechny knedlíky. Tvarování a vaření knedlíků musí být rychlé, aby nám těsto nezřídlo. Vinselekt Příprava smažené cibulky: Michlovský • Oloupanou cibuli nakrájíme na nářezovém stroji na tenká kolečka, která postupně smažíme v oleji Merlot pozdní sběr do  nazlátlé barvy. Usmaženou cibulku vyjmeme kovovým podběráčkem a  necháme ji na  papírové bal.: 750 ml kuchyňské utěrce odkapat. Cibulka je zlatavá, sladká a křupavá. cena za 750 ml Servírování: 90 • Na teplý talíř k levé straně naaranžujeme chlupaté knedlíky posypané smaženou cibulkou, k pravé straně naskládáme kousky masa s omáčkou. Pokrm doplníme snítkou petržele. 139,03* 114, 22 cR1324_19-23.indd 22 23.10.13 14:48