Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 26










     

Česká klasika - strana 26

Mufloní kýta dušená na jeřabinách s perníkovým knedlíkem Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Maso: Muflon – kýta mražená Slanina bez kůže 1500 g 373,50 Kč 150 g 8,99 Kč Sůl kamenná 20 g 0,30 Kč Horeca Select Pepř černý mletý 0,5 g 0,15 Kč Omáčka: 8,99 Kč 100 g 2,95 Kč Celer bulva archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 150 g Olej slunečnicový archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Slanina bez kůže 80 g 1,19 Kč Mrkev 80 g 0,79 Kč Petržel kořen 80 g 1,91 Kč 100 g 1,49 Kč Horeca Select Cibule žlutá Aro Cukr krupice Hovězí vývar – vlastní výroba Citron na šťávu 50 g 1,13 Kč 1000 g 30,63 Kč 1,50 Kč 1g 0,41 Kč Horeca Select Pepř černý 1g 0,31 Kč Jeřabiny sterilované 100 g 13,49 Kč Jeřabinová marmeláda 300 g 54,30 Kč Máslo 82 % 100 g 13,16 Kč Perník na strouhání 500 g 23,60 Kč Žemle 2 h 30 min 4,48 Kč 1g Horeca Select Nové koření Obtížnost: 150 g Horeca Select Bobkový list 500 g 13,96 Kč Mléko 400 g 5,40 Kč Vejce 200 g 9,40 Kč Hrubá mouka 110 g 1,16 Kč Perníkový knedlík: Pracovní postup: Příprava masa: • Kýtu z muflona rozdělíme na díly o průměru 6 cm, které pravidelně protkneme slaninou. Jednotlivé díly ochutíme solí, pepřem a zdrezírujeme je provázkem, abychom po tepelné úpravě krájeli stejné porce. Maso opečeme v kastrolu ze všech stran na malém množství oleje. Maso vyjmeme a na výpeku dále připravujeme základ. Příprava omáčky: • Kořenovou zeleninu očistíme a  nakrájíme na  tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do výpeku po mase přidáme zbývající olej, kostičky slaniny, tu roztavíme a přidáme nakrájenou zeleninu. Vše pozvolna orestujeme. Jakmile zelenina lehce změní barvu, přidáme cibuli a cukr, který nám pozvolna zkaramelizuje, a vše restujeme do růžové barvy. Základ zalijeme vývarem, přidáme koření uzavřené ve speciálním sítku, jeřabinovou marmeládu, citronovou šťávu a nalijeme vše na opečené maso. Ochutíme solí, přikryjeme poklicí a  dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, základ vyrestujeme na  tuk (odvaříme všechnu tekutinu), zaprášíme hladkou moukou, orestujeme do barvy základu, zalijeme vývarem, rozšleháme a  prováříme, dokud mouka neztratí syrovou chuť. Provařenou omáčku přecedíme a zjemníme částí másla. Na zbylém másle prohřejeme sterilované jeřabiny, které použijeme jako dekoraci pokrmu. Příprava knedlíků: • 2/3 perníku na strouhání si nakrájíme na kostičky, 1/3 nastrouháme a smícháme s moukou. Žemli si nakrájíme na stejné kostičky jako perník. Vejce si oddělíme na žloutky a bílky. Do žloutků přidáme trochu mléka a přisypeme hrubou mouku se strouhaným perníkem, sůl, nasekanou petržel, muškátový květ a za stálého míchání metlou vypracujeme hladké těstíčko, které smícháme s vyšlehanými bílky. Tuto hmotu promícháme s kostičkami žemle a perníku. Tvarujeme buď klasický váleček, nebo libovolné tvary knedlíků. Vaření knedlíků: • Perníkový knedlík připravujeme stejně jako karlovarský. Před vařením ho balíme do potravinové fólie nebo do alobalu. Můžeme jej tvarovat i do koule. Následně vaříme. Knedlík průměru cca 5 cm se vaří cca 28 minut na páře v konvektomatu při 99 °C. Po uvaření necháme knedlík vychladnout ve fólii a porcujeme jej dle potřeby. Servírování: • Na teplý talíř k levé straně položíme perníkové knedlíky, k pravé straně aranžujeme řezy masa se slaninovou mozaikou, doplněné jeřabinovou omáčkou, jeřabinami a lístky petržele. Sůl 20 g Horeca Select Petržel listová Muškátový květ mletý Cena za jednu porci** : 0,30 Kč 100 g 14,60 Kč 1g 0,74 Kč 58,88 Kč Linie nožů Forged Horeca Select • nerezavějící ocel – dlouhotrvající ostrost • čepel je vyrobena z molybdenové oceli cena od 99 119,145,19* 24 cR1324_24-32.indd 24 23.10.13 12:05