Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 28










     

Česká klasika - strana 28

Pečená kachna s bramborovou nádivkou a zelím Suroviny na 10 porcí: Hmotnost brutto Název položky Kalkulovaná cena (bez DPH) Maso: 5000 g 449,50 Kč 100 g 18,30 Kč Horeca Select Paprika mletá 10 g 3,76 Kč Sůl kamenná 30 g 0,46 Kč Horeca Select Pepř černý 0,1 g 0,03 Kč 2000 g 31,80 Kč Kachna chlazená s drůbky Čerstvý česnek Nádivka: Horeca Select Brambory varný typ B 300 g 4,47 Kč Kachní sádlo 100 g 11,27 Kč Vejce 6 ks 300 g 14,10 Kč Čerstvý česnek 50 g 8,00 Kč Horeca Select Majoránka čerstvá 30 g 19,90 Kč Horeca Select Pepř černý, mletý 0,1 g 0,03 Kč Sůl kamenná 20 g 0,30 Kč 1200 g 35,88 Kč Červené zelí: Zelí hlávkové, červené Voda Horeca Select Cibule žlutá 1,79 Kč 200 g 7,40 Kč 70 g 1,58 Kč Ocet vinný 70 g 1,98 Kč Sůl kamenná Pracovní postup: 120 g Horeca Select Sádlo škvařené 2 h 10 min 250 g Cukr krupice Obtížnost: 20 g 0,30 Kč Šťáva: Příprava nádivky: • Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji spolu s nakrájenými drůbky. Přidáme nastrouhané brambory, vejce, vše ochutíme nastrouhaným česnekem, čerstvou majoránkou, mletým pepřem a solí. Směs dobře promícháme. Malý kousek opečeme na pánvi na zkoušku, abychom se přesvědčili, že je směs dobře ochucená. Příprava kachny: • Kachnu důkladně očistíme, opláchneme, osušíme a ochutíme solí, paprikou, česnekem a pepřem. Poté ji naplníme připravenou nádivkou, aby se nám po upečení dobře porcovala. Zbývající nádivkou naplníme formu nebo pekáček, který jsme si vyložili pečicím papírem. Pečeme na 170 °C asi 1,5 hodiny. Po upečení kachnu porcujeme, nádivku taktéž nakrájíme. Příprava zelí: • Hlávkové červené zelí rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle dosklovita. Přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme vodou, osolíme, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme na mírném příkonu tepla „na skus“. Během dušení se voda z větší části odpaří. Takto upravené zelí ochutíme svařeným cukrem s octem. Nezahušťujeme. Příprava šťávy: • Výpek z kachny vyrestujeme na tuk (odvaříme veškerou tekutinu), zaprášíme hladkou moukou, na mírném příkonu pozvolna orestujeme do zlaté barvy, zalijeme vývarem, prošleháme a prováříme asi 15 minut. Provařená šťáva je lesklá, není z ní cítit syrová mouka. • Šťávu dochutíme solí a přecedíme. Servírování: • Na teplý talíř k levé straně přendáme řez nádivky, k pravé straně naaranžujeme část stehna a řez prsa kachny, střed talíře vyplní červené zelí. Maso je podlité šťávou. Výpek z kachny Hladká mouka 50 g Sůl kamenná archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Cena za jednu porci : 0,53 Kč 500 g 15,32 Kč 5g Vývar z hovězích kostí – vlastní výroba 0,08 Kč 62,68 Kč Tipy kuchaře: Zelí je náš oblíbený doplněk k jídlu. V každé části republiky se připravuje jinak. Používá se zahuštěné syrovým bramborem, jíškou či hrubou moukou, příp. se ponechává nezahuštěné. Pivní sklo Tubinger 0,3 l 0,5 l cena bez DPH 199,99 249,99 cena s DPH 241,99 302,49 Stella Artois • s cejchem • bal.: 6 ks • cena za bal. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Horeca Select Cibule žlutá světlý ležák bal.: 20× 500 ml cena za 500 ml cena od 99 199,241,99* 50 15,18,76* 26 cR1324_24-32.indd 26 23.10.13 12:07