Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 32










     

Česká klasika - strana 32

Vdolky Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Těsto: 50 g 2,44 Kč Aro Cukr krupice 125 g 2,81 Kč Mléko 1,5 % 400 g 5,40 Kč 1000 g 10,50 Kč Droždí Mouka polohrubá 4,70 Kč 50 g 2,00 Kč Sůl kamenná 15 g 0,23 Kč Rum tuzemský archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 100 g Citron na kůru archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Vejce 50 g 8,75 Kč 115 g 4,26 Kč Švestková povidla bez jablek 400 g 16,60 Kč Horeca Select Skořice mletá 1g 0,22 Kč Horeca Select Sádlo škvařené Doplňky: Rum tuzemský Tvaroh tvrdý na strouhání 30 g 5,25 Kč 250 g 31,00 Kč Smetana 33 % 250 g 17,48 Kč Olej na smažení 500 g 14,75 Kč Cena za jednu porci** : Obtížnost: 12,64 Kč 70 min Tipy kuchaře: Pracovní postup: 1. Do smažených těst přidáváme rum, aby nám při smažení těsto nesálo tuk. Příprava kvásku: 2. Aby se smetana dobře ušlehala, musí mít 33 % • Droždí promícháme s  trochou cukru. Přidáme malé množství teplého mléka, lžíci prosáté tuku a být vychlazená na 6 °C. Samozřejmě polohruhé mouky a vymícháme v řídké těstíčko – kvásek, který necháme na teplém místě musíme mít i šlehací metlu. Pokud šleháme do 40 °C vykynout. strojově, nesmí být rychlost příliš vysoká – zvláště Příprava těsta: v závěru, aby se nám smetana nepřešlehala. • Jakmile je kvásek vykynutý, můžeme zadělávat těsto. Do zbylého množství mouky přidáme 3. Při kynutí musíme těsto kontrolovat, aby nám jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu. Mléko si přihřejeme, v malé části si pak roznepřekynulo, pak by se totiž nedalo použít. mícháme vejce, přidáme sůl, rozpuštěné vlahé sádlo, vykynutý kvásek a zbylou část teplého mléka spolu s rumem postupně přidáváme do úplného zapracování. Ze surovin zpracujeme polotuhé, vláčné těsto. Je-li třeba, přidáme mléko. Těsto vypracujeme ve stroji na rychlost 1 nebo 2, s pomocí háku a po dobu asi 15 minut, v hladké těsto. Správně vypracované těsto musí být vláčné, lesklé a odlepuje se od hrany kotle. Vypracované těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout buď v kynárně, nebo na teplém místě. Zkoušku vykynutého těsta provedeme dotykem prstu, který nám vytvoří v těstě důlek a těsto se nevrací zpět do původního tvaru. Zpracování těsta: • Vykynuté těsto navážíme na 40g kousky, vytvarujeme koule a necháme je opět dobře nakynout na moukou posypaném plátýnku nebo utěrce. Po vykynutí každou kouli stlačíme, ve středu palcem vytvoříme důlek a ponoříme ho do předehřátého oleje na 140 °C, důlkem dolů. Jakmile je povrch zlatavý, vdolek otáčíme a dosmažíme. Na prvním vdolku si provedeme zkoušku, zda máme správnou teplotu oleje. Usmažený vdolek musí mít zlatavou barvu a uvnitř nesmí být syrový. Usmažené vdolky vyjmeme podběrákem na papírovou kuchyňskou utěrku a necháme okapat. Dohotovení vdolků: • Povidla si dochutíme mletou skořicí a rumem. Na usmažené vdolky dáme cukrářským sáčkem s hladkou koncovkou povidla, která posypeme strouhaným tvarohem. Vdolek zdobíme dobře ušlehanou smetanou – taktéž cukrářským sáčkem. Servírování: PLATNOST PRODEJNÍ CENY • Vdolky podáváme vlahé na teplém talíři. 14 DNŮ OD 6. 11. DO 19. 11. 2013 Smetana čerstvá 33 % bal.: 1 l cena za 1 l Cukr krupice, krystal bal.: 10× 1 kg cena za 1 kg 90 22,26,34* 90 65,75,79* Švestková povidla bal.: 4 kg cena za 1 kg 50 41,47,73* 30 cR1324_24-32.indd 30 23.10.13 15:47