Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 4










     

Česká klasika - strana 4

Polévka kulajda Suroviny na 10 porcí: Název položky Hovězí vývar – vlastní výroba Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) 2000 g 61,26 Kč Máslo 82 % 130 g 17,11 Kč Aro Hladká mouka 100 g 1,05 Kč Horeca Select Brambory varný typ B 500 g 7,95 Kč Horeca Select Smetana 30 % 17,95 Kč 30 g 0,27 Kč Aro Cukr krystal 50 g 1,15 Kč Čerstvé houby archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. 13,38 Kč 50 g Ocet kvasný archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 200 g Horeca Select Kopr čerstvý 300 g 17,97 Kč Kmín mletý 0,1 g 0,03 Kč Sůl 20 g 0,30 Kč Sůl 20 g 0,30 Kč Ocet kvasný 30 g 0,27 Kč Pošírované vejce: Voda na pošírování Vejce 500 g Cena za jednu porci** : Obtížnost: 1000 g 23,50 Kč 16,25 Kč 30 min Pracovní postup: Příprava polévky: • Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme, ochutíme solí, drceným kmínem a prováříme 20 minut. Oloupané, očištěné brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Vaříme je doměkka. Ke konci varu přidáme mléko, kopr a na másle orestované nakrájené hříbky. Ochutíme svařeným octem s  cukrem. Nakonec zjemníme smetanou a krátce povaříme. Pošírované vejce: • Do kastrůlku dáme vodu, ochutíme octem a solí a přivedeme těsně pod bod varu. Vejce vyklepneme do naběračky a pozvolna lijeme do ochucené vody. Vaříme táhnutím tak, aby bílek byl pevný a žloutek měkký (cca 3–4 minuty). Servírování: • Při podávání vkládáme pošírované vejce do polévky, doplníme snítkou čerstvého kopru. PLATNOST PRODEJNÍ CENY 14 DNŮ OD 6. 11. DO 19. 11. 2013 Tipy kuchaře: 1. Pošírované vejce je „povýšením“ této klasické polévky. Běžné je vkládání nakrájeného, natvrdo vařeného vejce. 2. V sezoně používejte čerstvý kopr a hříbky. Kopr přidávejte do polévky až na poslední chvíli. Polévka zůstane při servírování krásně nazelenalá. 3. Při vegeteriánské variantě použijte pro přípravu zeleninový vývar. PLATNOST PRODEJNÍ CENY 14 DNŮ OD 6. 11. DO 19. 11. 2013 Brambory konzumní pozdní prané varný typ: B – přílohové vel.: příčný průměr 55+ mm bal.: sáček 5 kg cena za 1 kg 90 15,18,29* Vejce „M“ bal.: 60 ks, 180 ks cena za 1 ks 2,20 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 2,53 Kopr čerstvý bal.: vanička 100 g cena za 100 g 90 35,41,29* 4 cR1324_01-18.indd 4 23.10.13 12:59