Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 5










     

Česká klasika - strana 5

Zelná polévka s párkem a vaječnými nudlemi Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Horeca Select Kysané zelí 250 g 5,48 Kč Párek spišský 200 g 27,24 Kč Sušené houby Uzené maso – koleno 20 g 23,98 Kč 200 g 16,98 Kč 23,98 Kč 750 g 11,93 Kč Široké nudle 125 g 7,36 Kč Sůl kamenná 20 g 0,30 Kč Horeca Select Pepř černý mletý 0,5 g 0,15 Kč Horeca Select Paprika mletá sladká 10 g 3,76 Kč Horeca Select Vepřové sádlo škvařené 50 g 1,85 Kč Horeca Select Bobkový list 0,2 g 0,30 Kč Horeca Select Majoránka čerstvá 2g 1,33 Kč Horeca Select Petržel hladkolistá 10 g 1,46 Kč Voda 2000 g Cena za jednu porci** : Obtížnost: 12,61 Kč 60 min Pracovní postup: Příprava polévky: • Omyté, očištěné vepřové maso vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na větší kostky. Ve vývaru následně uvaříme i uzené maso. Když už je maso skoro měkké, přidáme nahrubo nakrájené brambory a sušené houby, které jsme předem namočili ve vodě. Vaříme tak dlouho, než brambory s masem změknou. Uzené maso po uvaření vyjmeme z polévky a rovněž je nakrájíme na větší kousky, které vložíme zpět do polévky spolu s propláchnutým, překrájeným kysaným zelí. Vše povaříme, aby zelí změklo. Příprava párku: • Na špalíčky nakrájený párek orestujeme na pánvi dozlatova, přidáme mletou papriku a vše krátce zpěníme na mírném teple, abychom koření nespálili. Směs vložíme do polévky a necháme projít varem. Nakonec do polévky vložíme překrájené lístky čerstvé majoránky. Příprava těstovin: • Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „na skus“, promastíme sádlem a necháme připravené pro následné servírování. Servírování: • Předem připravené, uvařené nudle vložíme do nahřátého talíře a zalijeme připravenou polévkou s párkem. PLATNOST PRODEJNÍ CENY 14 DNŮ OD 6. 11. DO 19. 11. 2013 Dobšické vaječné válcované těstoviny Zelí kysané bílé pevný podíl: 85 % původ: Slovensko bal.: sáček 1 kg cena za 1 kg 90 21,25,19* Spišské párky Z.T.S. bal.: 550 g cena za 550 g 90 74,86,14* všechny druhy bal.: 1 kg cena za 1 kg 90 58,67,74* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. 200 g Horeca Select Brambory varný typ B archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH Vepřové maso – plec 5 cR1324_01-18.indd 5 23.10.13 12:59