Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 6










     

Česká klasika - strana 6

Polévka z pečených kaštanů Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Jedlé kaštany spařené, loupané 400 g 129,90 Kč Hrubozrnná sůl 300 g 39,96 Kč Horeca Select Brambory varný typ C 500 g 7,95 Kč 2000 g 51,82 Kč Kuřecí vývar, vlastní výroba 20,07 Kč 15 g 0,23 Kč Včelí med 50 g 5,92 Kč Česnek český 10 g 1,60 Kč Máslo 82 % archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH 300 g Sůl kamenná archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Horeca Select Smetana 30 % 200 g 26,32 Kč 1g 0,66 Kč 130 g 1,94 Kč Kerblík čerstvý Horeca Select Cibule žlutá Cena za jednu porci** : Obtížnost: 28,64 Kč 70 min Pracovní postup: Příprava polévky: • Do pekáče nasypeme hrubozrnnou sůl a na ni položíme omyté, podélně naříznuté brambory. Do druhé části rozložíme spařené kaštany a vložíme ho do trouby. Pečeme na 170 °C. Kaštany vyjmeme po cca 20 minutách a 2/3 nasekáme v kutru na drť (ne pastu). Drť kaštanů orestujeme pozvolna v hrnci spolu s máslem do ořechové vůně. Přidáme oloupanou cibuli naTipy kuchaře: krájenou na drobné kostičky a znovu ji lehce orestujeme do změknutí. Zalijeme vše vývarem a zavaříme. Mezitím brambory asi po hodině pečení vyjmeme z trouby. Za tepla z brambor Použijeme-li kaštany ve slupce, nejdříve je musíme pomocí lžíce vyjmeme dužninu, kterou prolisujeme přes pasírku do hrnce s polévkou. Ochurozpéci, oloupat, odstranit i hnědou spodní slupku tíme ji strouhaným česnekem, medem, solí a prováříme dalších 10 minut. Pomocí ponorného a poté je dále zpracováváme. mixéru ji rozmixujeme do hladké konzistence a pro jistotu přecedíme. Nakonec polévku zjemníme čerstvým máslem. Vložka do polévky: • Zbývající 1/3 kaštanů překrájíme na větší kusy a ty pak rozpečené vkládáme do hotové polévky při servírování. Servírování: • Horkou polévku servírujeme v hlubokém talíři a doplníme ji snítky kerblíku a rozpečenými kousky kaštanů. PLATNOST PRODEJNÍ CENY 14 DNŮ OD 6. 11. DO 19. 11. 2013 Kaštany jedlé bal.: síť 5 kg (40–60 ks) cena za 1 kg PLATNOST PRODEJNÍ CENY 14 DNŮ OD 6. 11. DO 19. 11. 2013 Česnek bílý český 90 69,80,39* původ: Česká republika bal.: síť 1 kg cena za 1 kg 90 159,183,89* PLATNOST PRODEJNÍ CENY 14 DNŮ OD 6. 11. DO 19. 11. 2013 Trvanlivá smetana 30 % bal.: 1 l cena za 1 l 50 61,70,72* 6 cR1324_01-18.indd 6 23.10.13 16:18