Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Česká klasika

Platnost od 6.11. do 3.12.


Česká klasika - strana 8










     

Česká klasika - strana 8

Jelení paštika Suroviny na 10 porcí: Název položky Hmotnost brutto Kalkulovaná cena (bez DPH) Paštiková hmota: Horeca Select Sádlo škvařené 300 g 11,10 Kč Jelení plec mražená 500 g 104,50 Kč Vepřová játra chlazená 500 g 30,95 Kč Horeca Select Cibule žlutá 100 g 1,49 Kč 15 g 0,23 Kč Horeca Select Bobkový list 1g 1,50 Kč Horeca Select Nové koření 1g 0,41 Kč Horeca Select Tymián čerstvý 1g 0,80 Kč Horeca Select Zázvor mletý 3g 1,32 Kč Muškátový květ mletý 1g 0,74 Kč Horeca Select Pepř černý, mletý 3g 0,92 Kč Horeca Select Tymián, sušený 3g 2,39 Kč Telecí demi-glace – vlastní výroba 50 g 28,62 Kč Červené víno suché 75 g 5,99 Kč Pasterizované žloutky 50 g 9,26 Kč Slanina bez kůže 200 g 11,98 Kč Horeca Select Smetana 30 % 100 g 6,69 Kč Pomeranč na šťávu 300 g 9,57 Kč Cukr třtinový 20 g 0,95 Kč Sůl kamenná 5g 0,08 Kč 200 g 57,56 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Sůl kamenná Základní paštikové koření: Obtížnost: 2h Pracovní postup: Tymiánové máslo: Příprava paštikové hmoty: • Celé koření nejprve rozpečeme v troubě na 170 °C cca 10 minut a pak ho v hmoždíři rozdrtíme na prach. Jelení plec očistíme od blan, nakrájíme na kousky, vložíme do pánve a orestujeme na malém množství sádla společně s kořením, nakrájenou slaninou a cibulí tak, aby jádro masa zůstalo růžové. Směs necháme vychladnout a následně ji semeleme v masovém mlýnku. Vepřová játra odblaníme, překrájíme na  kostičky a  vymixujeme společně se semletým masem do hladké hmoty. Do mixéru dále přidáme červené víno, smetanu, paštikové koření, sůl a  opět krátce vymixujeme. Směs přelijeme do  misky, přidáme žloutky, pomerančovou šťávu, telecí demi-glace, cukr a vše důkladně promícháme do lepivé pasty. Abychom se přesvědčili, že máme směs dobře ochucenou, kousek vložíme na teflonovou pánev, opečeme a odegustujeme. Vychucenou hmotu přendáme do speciální zavařovací sklenice, uzavřeme a vložíme do gastronádoby s vodou. Nádobu vložíme do konvektomatu, nastavíme program vaření v páře na 75 °C, čas – 1 hodina. Dokončení paštiky: • Po uplynutí časového intervalu paštiku vyjmeme a necháme pozvolna vychladnout. Z čerstvého tymiánu otrháme lístky, které vložíme do rozpuštěného přepuštěného másla a necháme rozvonět. Takto připravené máslo nalijeme na povrch vychlazené paštiky a necháme ztuhnout. Servírování: • Paštiku servírujeme ve sklenici, ve které se připravovala, neboť je jednoporcová. Jako doplněk podáváme tmavý chléb. Horeca Select Tymián čerstvý Přepuštěné máslo Název 9 cl 30 cl 0,5 l Zavařovací sklenice Gothika • sklo • cena za 1 ks od cena bez DPH 39,99 45,99 45,99 cena s DPH 48,39 55,65 55,65 99 cena od 39,48,39* Dezertní talíř • rozměr: 19 cm • bal.: 6 ks • cena za bal. Tmavý chléb Cena za jednu porci** : 10 g 4,63 Kč 500 g 19,50 Kč 31,12 Kč Tipy kuchaře: 1. Čas tepelné úpravy závisí na velikosti paštiky a její formy. 2. Koření do paštik je směs koření a bylinek. Základ tvoří zázvor, muškátový oříšek, pepř, tymián. 3. Paštiku můžeme doplňovat i ochuceným želé z různého ovoce spolu s domácím pečivem. Nůž dezertní 99 169,205,69* • nerezavějící ocel 18/0 • bal.: 3 ks • cena za bal. 99 59,72,59* 8 cR1324_01-18.indd 8 24.10.13 13:48