Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 6.11. do 19.11.


Čerstvé potraviny - strana 16










     

Čerstvé potraviny - strana 16

Kapr pečený na zelenině se slaninou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Kapr půlený, čerstvý Mouka hladká Máslo 82 % Sůl mořská šupinatá, Maldon Příloha: Anglická slanina Mrkev praná Celer bulva Petržel kořen Pórek Sůl mořská šupinatá, Maldon Máslo 2500 g 100 g 170 g 3g 287,50 Kč 1,05 Kč 22,37 Kč 1,20 Kč 400 g 200 g 200 g 200 g 100 g 3g 120 g 39,96 Kč 2,18 Kč 3,78 Kč 5,18 Kč 1,99 Kč 1,20 Kč 15,79 Kč Cena za jednu porci** : 38,22 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 30 min 1. Do zeleniny můžeme přidat čerstvé bylinky – listovou petržel, libeček, tymián. 2. Na opékání ryby je vhodná pánev s těžkým dnem, aby držela správnou stálou teplotu. 3. Podle jasně červené barvy žáber se pozná čerstvost kapra. P t Stád ík Petr Stádník archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO Kapr obecný kuchaný 115,00 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 132,25 14 cF1324_01-16.indd 14 lat.: Cyprinus carpio vel.: 1,7–2,5 kg/ks původ: Česká republika, chov, cena za 1 kg Anglická slanina 99,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static lisovaná 114,89 bal.: cca 2,3 kg cena za 1 kg 14,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 17,14 Celer bulvový původ: Nizozemsko bal.: síť 10 kg cena za 1 kg 23.10.13 15:01 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. y j p prosím jednotlivých ý • Příprava kapra: Půlky kapra zbavíme šupin, opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce. Očištěné, nakrájené porce kapra lehce osolíme, posypeme moukou, aby se nám při opékání nelepila kůže na pánev a vytvořila se nám pěkně křupavá kůrka. Pánev necháme řádně nahřát, pak porce opečeme kůží dolů dozlatova a necháme dopéci v troubě na 180 °C asi 8 minut – podle velikosti porce. • Příprava zeleniny: Na výpeku z ryby orestujeme slaninu nakrájenou na dlouhé nudličky a postupně přidáváme zeleninu. Od nejtvrdší až po tu měkkou. Vše pěkně orestujeme na skus. Jakmile je zelenina připravena, zjemníme ji máslem a osolíme. • Servírování: Porce kapra podáváme na nahřátém talíři, přiložíme k nim čerstvě restovanou zeleninu a maso přelijeme rozpuštěným máslem.