Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 6.11. do 19.11.


Čerstvé potraviny - strana 17










     

Čerstvé potraviny - strana 17

Pečená šunka na medu Suroviny na 95 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Horeca Select Šunka na kosti Horeca Select Hřebíček celý Marináda: Med květový Meruňková marmeláda Pomeranče na šťávu Horeca Select Cibule žlutá Sůl kamenná Dijonská hořčice Horeca Select Nové koření Horeca Select Bobkový list Horeca Select Pepř černý, celý 11 000 g 20 g 1 098,90 Kč 9,31 Kč 300 g 100 g 200 g 200 g 10 g 100 g 0,5 g 0,5 g 0,5 g 23,97 Kč 4,99 Kč 6,38 Kč 3,78 Kč 0,04 Kč 9,83 Kč 0,20 Kč 0,75 Kč 0,15 Kč 12,19 Kč Cena za 100g porci** : Obtížnost: Pracovní postup: 3h Tipy kuchaře: 1. Tato úprava je vhodná pro větší akce, cateringy nebo rauty, kde se počítá zhruba 100 g na porci. 2. Šunka se krájí před hosty a je usazena do speciálních kleští na šunku. Aby nevychladla, je nahřívána speciálními lampami. P t Stád ík Petr Stádník šéfkuchař MAKRO/METRO 99,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 114,89 cF1324_01-16.indd 15 Pražská šunka na kosti výběrová bal.: cca 11 kg cena za 1 kg 99,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 114,89 Med bal.: 2,7 kg cena za 1 kg 76,90 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static 88,44 Amora dijon hořčice ostrá bal.: 915 ml cena za 915 ml archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml noveletaky.csv obchody.csv stareletaky.csv static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. • Příprava šunky: Šunku si musíme k tepelné úpravě upravit tak, že kůži ponecháme pouze u kyčelního kloubu, kde ji ozdobně nakrojíme v šířce asi 5 cm. Zbývající kůži rukou odstraníme a tuto bílou tučnou plochu přesně rozměříme a poté špičkou nože nakrojíme na pravidelné čtverce, do kterých zapícháme hřebíček. Takto připravenou šunku potíráme marinádou a pozvolna pečeme na 150 °C po dobu 3 hodin, v závěru dopékáme na 180 °C asi 20 minut. Na jádře masa by měla být teplota 70 °C. Zbylou marinádu použijeme jako omáčku při servírování šunky. Abychom měli jistotu, že šunka je propečená až na jádro masa, je dobré do ní píchnout sondu z teploměru. • Příprava marinády: Do kastrůlku si dáme med, šťávu z pomeranče, koření, hořčici, meruňkovou marmeládu, najemno nakrájenou oloupanou cibuli. Marinádu převaříme, ochutíme solí a přecedíme. Tuto marinádu nanášíme štětcem na šunku i během tepelné úpravy. • Servírování: Šunku na kosti krájíme na tenké plátky přes vlákno, používáme speciální nůž k tomu určený a dvouzubou vidličku, kterou maso při krájení pouze přidržujeme, ale do masa NEPÍCHÁME. Řez je čistý, hladký. 15 23.10.13 15:02