Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální akční leták Tesko : Autopotřeby, kalendáře

Platnost od 6.11. do 12.11.


Autopotřeby, kalendáře - strana 2










     

Autopotřeby, kalendáře - strana 2

Co dokážou dobré suroviny v dobrých rukou... Vepřový perkelt Od svého příchodu do Evropy je paprika charakteristickou surovinou maďarské kuchyně. Jedním z klasických maďarských paprikových jídel je perkelt, kde je silně zastoupena cibule s červenou paprikou. Perkelt se připravuje z různých druhů mas, vepřového, zvěřiny, telecího, z drůbeže i skopového, dokonce i z kapra nebo ráčků. 4–6 porcí Suroviny: 1 kg vepřové plece, 3 střední cibule, 3 červené papriky (kapie), 2 zralá rajčata, 2 lžíce sádla, 1 zarovnaná lžíce sladké papriky, 1 kávová lžička soli + sůl na dochucení, 1 l kuřecího vývaru, ½ červené papriky a lístky plocholisté petržele na ozdobu Postup 1. Maso nakrájej na kostky 2 x 2 x 2 cm. 2. Cibuli oloupej a nakrájej najemno. 3. Papriku omyj, osuš, vyndej jádřinec a nakrájej na kostky 1 x 1 cm. 4. Z rajčat vyřízni tuhý střed a nakrájej je na kostky 1 x 1 cm. 5. V kastrolu na středním ohni rozpal sádlo a nech na něm za občasného míchání zezlátnout cibuli. 6. Zvyš oheň, přidej maso, sladkou papriku a zarestuj je za stálého míchání 3 minuty. Maso by nemělo pustit šťávu. 7. Osol lžičkou soli, přidej nakrájenou papriku a míchej 1 minutu. 8. Přidej nakrájená rajčata a míchej 1 minutu. 9. Přilij tolik vývaru, aby bylo maso do poloviny ponořené. Stáhni oheň na minimum, přiklop pokličkou a nech dusit 35 minut nebo dokud nebude maso měkké. Každých 5 až 6 minut zamíchej a podle potřeby přilij vždy tolik vývaru, aby bylo maso do poloviny ponořené. Hotový perkelt případně dochuť solí a zamíchej. 10. Pokrm dochuť v talíři na jemné nudličky nakrájenou červenou paprikou a posekanými lístky plocholisté petržele. Vařte a soutěžte o kurzy vaření od Prakulu na našem Facebooku. Tyto kvalitní suroviny potřebujete na vepřový perkelt z bestselleru Romana Vaňka max. 12 kg 20% / 1 den Paprika kapie červená volný prodej, 1 kg 2 37_CR_REG.indd 2 20% max. 12 kg / 1 den 49,90 44,90 Rajčata keříčková volný prodej, 1 kg 29,90 25,90 Tesco Kuřecí polévková směs se zeleninou ochranná atmosféra, 1 kg 49,90 39,90 Vepřová plec bez kosti pultový prodej, 1 kg 118,90 104,90 Ceny na této dvoustraně platí do 12. 11. 2013. Kniha v prodeji od 6. 11. 2013. 25.10.13 22:41