Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu :

Platnost od 14.11. do 20.11.


 - strana 10










     

- strana 10

Čerstvé potraviny Při výběru červeného vína k sýru platí několik pravidel. kompot nebo marmeláda. Vynikající sýry ze všech koutů Evropy. Česká eidamská cihla 30 % t. v s. uzená 14, 90 Příliš spolu neladí červené víno a sýry typu Brie, sýry s mytou kůrou a silné sýry s modrou plísní. K červeným vínům plné chuti se hodí vyzrálé polotvrdé sýry a tvrdé ovčí sýry středně zralé anglické sýry ladí s lehkým červeným vínem. K nízkotučnému sýru Hermelínový salát 100 g přírodní polotvrdý sýr, chuť i vůni má výraznou po uzení přírodním bukovým kouřem, tzv. neutrální sýr, hodí se do teplé i studené kuchyně, vhodné bílé a červené víno, pivo 100 g Ementaler Boryna 30 % t. v s., uzený 37,5 % t v s. 18, 90 polotvrdý sýr ementálského typu s vysokým obsahem vápníku, v jeho těstě jsou zřetelná oka, vhodná bílá dezertní vína 100 g 28,50 9, 90 100 g sýr holandského typu, který se vyznačuje jemnou vůní s oříškovým nádechem. Je měkký, pružný a má máslové, téměř tavené sýrové aroma. Doporučujeme podávat s pečivem, ale je také výborný zapečený, dále se používá do omáček. Je vhodný 100 g Alpen blue 50 % t. v s. 6, 90 Švejkův salát 12,90 Gouda 48 % t. v s. tvrdé sýry Kozí sýr zas skvěle 13, 90 100 g 10 Rybí salát s jogurtem 100 g 21, Losos čerstvý filet s kůží má velmi chutné maso bohaté na vitamíny a nenasycené mastné Omega 3 a Omega 6 kyseliny 100 g 100g italský tvrdý sýr z ovčího plnotučného mléka, ideální Lososová buletka 12,90 9,90 16,90 90 37,90 100 g 9,90 německý zrající sýr s modrou plísní, ideální do studené kuchyně, Pecorino romano 36 % t. v s. Pikantní sýrová pomazánka Ingredience: 1kg filet z lososa bez kůže, sůl a mletý pepř, 1 lžička Tabasco, 1/2 šálku strouhanky, 1 pórek, 1/3 šálku nasekané čerstvé petrželky, 1/4 šálku majonézy light, 1/4 šálku hořčice Dijon, 2 velká vejce, 2 lžíce čerstvé citronové šťávy. Postup: Předehřejte troubu na 200°C. Opepřený a osolený filet lososa vložte na plech a pečte cca 15 až 20 minut. Nechte vychladnout a rozdělejte lososa vidličkou na malé kousky. Ve velké míse smíchejte nasekaný pórek se strouhankou a petrželkou. Přidejte majonézu, hořčici, vejce, citronovou šťávu a lososa. Jemně promíchejte. Vytvořte 8 placiček. Položte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 6-8 minut. Možno i grilovat. Vyzkoušejte k sýru naše dochucovací omáčky ChilLiLa – delikátní omáčky ručně vyráběné českým výrobcem zvýrazní chuť ryby a připraví Vám nevšední gurmánský zážitek. K lososu se hodí Pomerančové chutney s chilli a brusinkami nebo Citrónové chutney s chilli a vanilkou. 32,90