Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Gastronomie

Platnost od 20.11. do 3.12.


Gastronomie - strana 15










     

Gastronomie - strana 15

Pečený krocan s kaštanovou nádivkou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 4000 g 40 g 200 g 300 g 399,60 Kč 0,18 Kč 26,32 Kč 20,10 Kč 500 g 200 g 150 g 120 g 150 g 300 g 150 g 10 g 15 g 0,1 g 15,12 Kč 2,68 Kč 19,74 Kč 1,79 Kč 15,60 Kč 71,97 Kč 7,05 Kč 0,04 Kč 1,20 Kč 0,07 Kč 450 g 40,19 Kč Cena za jednu porci** : 62,16 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2 h 30 min • Příprava masa: Krocana důkladně prohlédneme, popřípadě odstraníme zbytky peří. Poté ho omyjeme, osušíme a masité části, prsa a stehna, protkneme klínky slaniny. Na povrchu i v dutině břišní ho osolíme. Aby po upečení měl pěkný tvar, zdrezírujeme mu běhy (svážeme) potravinářským provázkem. Přeložíme ho na pekáč páteří dolů a vložíme do předehřáté trouby (nebo konvektomatu a pomocí vnitřní sondy) a pečeme na 160 °C do měkka. Během pečení krocana přeléváme výpekem a podléváme teplou vodou. Výpek uchováme pro servírování. • Příprava nádivky: Žloutky oddělíme od bílků. Žemli natrháme na větší kusy, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Otrhané lístky petržele překrájíme a přidáme k žemli. Vařené kaštany upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem. Upečené kaštany se rozvoní. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme do sklovata společně s nakrájenou slaninou. Žloutky vyšleháme do pěny společně s máslem a ochutíme muškátovým oříškem a solí. Vyšlehané žloutky, pečené kaštany a orestovanou slaninu smícháme s žemlí. Nakonec přidáme z bílků vyšlehaný pevný sníh a opatrně směs smícháme. Připravenou nádivku pečeme v pekáči, který vyložíme pečicím papírem. Pečeme na 165 °C do zlaté barvy. Nádivka musí být propečená, na povrchu je křupavá. • Servírování: Celého pečeného krocana připravujeme při větších akcích, kde jej krájíme na porce přímo hostům spolu s nádivkou. Jako doplněk můžeme podávat nakládané brusinky spolu s přírodním výpekem. Tipy kuchaře: Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO 99,90114,89* 14 cF1325_01-16.indd 14 1. Menší drůbež nadíváme pod kůži, lépe se pak porcuje. 2. Nádivku ke krocanovi pečeme ve formách či pekáčích zvlášť, protože než by se v dutině břišní upekla, bylo by maso příliš vysušené a nádivka rozmáčená. Následné porcování by bylo obtížné. 3. Při porcování drůbeže krájíme z každé části kousek, z prsou i ze stehen. Nádivku podáváme jako přílohu. Krůta původ: Česká republika cena za 1 kg 59,9068,89* Kaštany jedlé bal.: síť 5 kg (40–60 ks) cena za 1 kg 67,9078,09* Brusinky bal.: 760 g cena za 760 g 6.11.13 16:03 archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Krocan chlazený Sůl kamenná Máslo 82 % Slanina bez kůže Kaštanová nádivka: Žemle Mléko 1,5 % Máslo 82 % Horeca Select Cibule žlutá Horeca Select Anglická slanina Kaštany jedlé, vařené Vejce Sůl kamenná Horeca Select Petržel hladkolistá Horeca Select Muškátový oříšek Doplněk: Aro Brusinky ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky