Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Luxusní pochoutky

Platnost od 20.11. do 17.12.


Luxusní pochoutky - strana 15










     

Luxusní pochoutky - strana 15

V KVALITA NA TRHU Obchodní síť je téměř výhradně zásobena vepřovým masem z  mladých kusů ve věku 6–8 měsíců, jejichž hmotnost před porážkou se pohybovala mezi 70–120 kg. Na rozdíl od hovězího není nutné nechat vepřové maso dlouho zrát a  je možné je zpracovat téměř okamžitě – na odpočinek mu stačí 48 hodin. Cenu vepřového určuje zařazení do jakostní třídy – ta se řídí kritériem zmasilosti, tedy podílu svaloviny a  protučnělosti. Nejvyšší třída garantuje podíl svaloviny nad 55 %, nejnižší pak pod 40 %. Vepřové maso Horeca Select prodávané v  MAKRO má řadu výhod a  patří k nejkvalitnějším produktům na trhu. Pochází z  českých farem a  každý kousek může zákazník dohledat až k farmáři (více v rozhovorech na str. 18). Chovatelé jsou povinni kontrolovat a  evidovat krmivo, což dává zákazníkovi jistotu, že zvířata byla krmena pouze kvalitními a zdravými surovinami. Maso je připraveno tak, že ho lze okamžitě využít k  vaření, aniž by bylo potřeba zakoupený kus čistit či jinak upravovat. Během dvanáctidenní záruční doby můžete maso bez obav o  jeho jakost nechat zrát ve vakuu. Neoddiskutovatelnou výhodou je i trvale nízká cena. Nemusíte čekat na slevy, ani plnit mrazničky akčním zbožím, čerstvé maso je v  MAKRO kdykoli k  mání za výhodnou cenu. MAKRO je navíc od roku 2010 prvním velkoobchodem s certifikátem IFS, který ho zavazuje k dodržování mezinárodních norem pro systémy řízení kvality. SOUSTO PRO ZDRAVÍ Vepřové maso dodává lidskému organismu množství proteinů a  je jedním z  nejdůležitějších zdrojů vitaminů skupiny B, jež mají význam pro látkovou přeměnu sacharidů a  bílkovin, podporují tělesnou Kvalitní české maso doporučuje Jaroslav Sapík, šéfkuchař Restaurace a penzionu U koně. i  fyzickou výkonnost a  jsou nepostradatelné pro nervový systém. Vepřové obsahuje také nezanedbatelné množství minerálních látek a stopových prvků – železa, draslíku, selenu a  zinku. A  ta nejlepší zpráva na závěr: složení vepřového tuku není zdaleka tak nepříznivé, jak lékaři původně předpokládali. VEPŘOVÉ V KUCHYNI Vepřové má v kuchyni všestranné využití. Trendem poslední doby je prorostlejší maso vysoké kvality. Tuk jako nositel chuti totiž vyzdvihne přednosti, jimiž vepřové maso oplývá a  které ve zcela libových kouscích nemají šanci vyniknout. Samotné hřbetní sádlo je důležitou ingrediencí v  řadě pokrmů, ať už syrové, škvařené nebo uzené ve formě slaniny. Vepřová krkovice s kostí plátky • původ: Česká republika • baleno v ochranné atmosféře • bal.: 15× 150 g • cena za 1 kg 109,90 126, 39* Vepřová kotleta s kostí plátky • původ: Česká republika • baleno v ochranné atmosféře • bal.: 20× 150 g • cena za 1 kg 128,90 148, 24* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH epř je nejdůležitějším zvířetem na světě chovaným pro maso – jeho výživnost a  chuťové přednosti byly objeveny již před 10 000 lety. Tehdy bylo divoké prase domestikováno a  stalo se významným zdrojem potravy. Dlouhou dobu se domácí prasata podobala svým divokým předkům, měla protáhlou hlavu, hustou srst a štětinatý hřbet. Cílený chov různých plemen a  jejich šlechtění však začaly až v  18. století v  Anglii a  později také v Německu. Většina ze 150 současných plemen prasat žije v  jihovýchodní Asii, což však nikterak nezpochybňuje výsadní postavení vepřového masa v kuchyních napříč všemi kontinenty. 15 cE1325_14-19.indd 15 5.11.13 10:02