Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Luxusní pochoutky

Platnost od 20.11. do 17.12.


Luxusní pochoutky - strana 7










     

Luxusní pochoutky - strana 7

SPECIÁLNÍ DRUHY ÚSTŘIC Umami Masité ústřice se čistí ve speciálních nádržích tak, aby vytvořily zvlášť velké množství proteinu. Výsledkem je intenzivní, vydatný a plný chuťový vjem. Kumamoto Tichomořský poddruh pocházející původně z  japonské zátoky Kumamoto. Mají zaoblenou lasturu a vynikající mírně nasládlou chuť. Suminoe Asijský druh ústřice, jinak zvané také čínská, má hladký povrch, okrouhlý tvar a může dorůst až do délky 27 cm. Maso má světlé s tmavou skvrnou uprostřed. Papillon Francouzskou formu ústřice portugalské poznáte podle schránky ve tvaru motýla. Golden Mantle Forma ústřice velké, která se vyznačuje nápadným zlatožlutým zabarvením masa. Speciales Geay Ústřice z  tradičního francouzského chovu v  oblasti Marennes-d’Oléron, jehož historie se píše od konce 19. století. Ústřice nabízejí výjimečný podíl masa s  vynikající harmonií mezi měkkostí a  slaností, jsou jemné a zároveň křupavé s dlouhotrvající chutí. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Ústřice velká Speciale Geay Ústřice velká Fine de Claire Verte • lat.: Crassostrea gigas • vel.: N°1 • původ: Francie, chov • bal.: 12 ks • cena za 1 kg • lat.: Crassostrea gigas • vel.: N°1 • původ: Francie, chov • bal.: 12 ks • cena za 1 kg 269,00 309, 35* 245,00 281, 75* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Ústřice jedlá Belon VAJEČNÁ OMELETA S ČERSTVÝMI ÚSTŘICEMI (4 PORCE) 24 ks ústřic N1 Fine de Claire 90 g bílé cibule 80 g másla 16 vajec 30 g listové petržele 1 g mořské soli (šupiny či vločky) Ústřice otevřeme pomocí speciálního nože. Odřízneme je nožem od ulity a  odstraníme štětečkem veškeré nečistoty. Nejdou-li odstranit, propláchneme ústřici vodou. Na omeletu použijeme pouze maso z nepřekrájených ústřic. Oloupanou bílou cibuli nakrájíme najemno a na másle ji zpěníme doměkka. Přidáme čerstvé ústřice a  společně je lehce 7–10 vteřin restujeme. Vlijeme rozšlehaná vejce a na mírném teple necháme zatuhnout do omelety. Omeleta včetně ústřic musí být šťavnatá a  nevysušená. Ihned ji servírujeme na nahřátém talíři posypanou mořskou solí a  ozdobenou lístky petržele. • lat.: Ostrea edulis • vel.: N°0 • původ: Francie, chov • bal.: 12 ks • cena za 1 kg 399,00 458, 85* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Ústřice velká Pousse en Claire • lat.: Crassostrea gigas • vel.: N°1 • původ: Francie, chov • bal.: 12 ks • cena za 1 kg 279,00 320, 85* archivskriptu mkhtml.sh mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH dič č í sníí Tuto vynikající tradiční dani Francouzi doplňují šumivým vínem a  kvalitním pečivem s máslem. Doporučuje šéfkuchař MAKRO Petr Stádník. 7 cE1325_02-07.indd 7 6.11.13 13:52