Aktuálníletáky.cz   

Kaufland akční­ leták online :

Platnost od 21.11. do 27.11.


 - strana 30










     

- strana 30

PEL - MEL inzerce KABÁTY VÝPRODEJ! VÝPRODEJ! LNÍCH ABECEDA REGIONÁLNÍCH SPECIALIT Milánské ZDARMA 21 PIV! SUPER AKCE!!! Ke každému dámskému nebo pánskému kabátu obdržíte zdarma 21 piv! Neváhejte a přijďte si pro svůj dárek! Stále nabízíme velký výběr pánských obleků od 999,- Kč a pánských kalhot od 99,- Kč. Těšíme se na Vás! PRAHA, Vinohradská 123 5 minut chůze od zastávky metra “FLÓRA” směrem k centru, zastávka tramvaje “Radhošťská”, vedle Všeobecné zdravotní pojišťovny, naproti restaurace Apetit. Parkování doporučujeme v PALÁCI FLÓRA. riz(Roisototto alla milanese) Č asto jsme ve škole řešili zapeklitý rébus, pročč se rýže ýž píše íš s ypsilonem il a rizoto i t s měkkým ěkký i.i Rizoto Ri t jje ttotiž tradiční italské jídlo, které se v italštině píše „risotto“, odkud pochází i název našeho rizota. Rizoto se v Itálii vaří všude, ale v Miláně tvoří základ tamní kuchyně. Podle legendy toto zlatavé rizoto vzniklo tak, že umělci, který maloval okno milánského dómu, spadla špetka šafránu do hrnce s rýží a rýžová zrna byla hned pokryta lístkovým zlatem. My takové štěstí zřejmě mít nebudeme, ale přesto, když budeme rýži míchat alespoň prvních 10 minut tepelné přípravy ve vývaru, a ještě lépe, když ji budeme míchat po celou dobu vaření, rizoto bude takové, jaké má být! Potřebujeme: • špetku šafránových vláken • 4 lžíce vroucí vody • 1,2 l kuřecího nebo zeleninového vývaru • 85 g nesoleného másla • 2 nadrobno nakrájené cibule • 2 nadrobno nakrájené stroužky česneku • 350 g rýže arborio • 150 ml suchého bílého vína • 85 g čerstvě nastrouhaného parmazánu • sůl a pepř Postup: Šafránová vlákna nasypeme do misky a zalijeme vroucí vodou. Odstavíme a necháme máčet. Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme. V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo. Přidáme cibuli a česnek a opékáme při nízké teplotě 5 minut, až zelenina změkne; občas zamícháme. Přidáme rýži a za stálého míchání opékáme, až jsou zrna lesklá a obalená máslem. Přidáme víno a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se tekutina téměř úplně odpaří. Přilijeme naběračku vývaru a za stálého míchání vaříme, až se tekutina vstřebá. Postupně přidáváme další naběračky vývaru a za stálého míchání vaříme asi 20 minut nebo až je rýže měkká a všechna tekutina se vstřebala. Přidáme vodu se šafránem, zbývající máslo, parmazán a podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme 1–2 minuty, až se směs prohřeje, a ihned podáváme. Pramen a foto: Velká italská kuchařka, Nakladatelství SLOVART Týdeník Kaufland do Vašich schránek protože Kaufland je firma s budoucností! Jedinečná příležitost INZERCE v našich novinách pro velké a střední firmy • po celém Česku - v nákladech 2 800 000 ks • • i po jednotlivých regionech • Volejte našeho regionálního zástupce 323 607 653, 603 983 196 Dotazy týkající se nabídky zboží a provozu OD rádi zodpovíme na bezplatné lince 800 165 894. HLEDÁME Obchodní zástupce do týmu Nabízíme • Profesionální a příjemné pracovní prostředí • Zaškolení a další rozvoj • Práci s lidmi • Týdenní provizi • Otevřenost a férovost 800 888 120 AJV 30 / – www.faircredit.cz za obsah inzerce ručí zadavatel 84